HIF får mer kraft(h) i försvaret

HIF “vinner” dragkampen mot lillebror i söder och värvar den blott 17-årige försvaren Emil Krafth från Öster.

Malmö var länge huvudfavorit att värva Emil Krafth men förra veckan dök antagonisten Helsingborg upp som utmanare om den 17-årige högerbacken. Nu har Krafth bestämt sig för att gå till mästarklubben. Krafth kostar knappt två miljoner kronor och utöver summan får Öster även vidareförsäljningsklausul som ger betalt om Helsingborg säljer Krafth vidare.

Eftersom en annan har Smålandsposten som “morgontidning”, så kom jag i kontakt med namnet Emil Krafth redan under förra vintern. Emil var då över i Skottland och provspelade med Glasgow Rangers. (Läs mer här). Han blev dessutom vald till “Årets idrottsöverraskning” av lokalradion P4-Kronoberg (Läs mer här)

Så det är bara att lyfta på hatten åt maestro Jansson som gjort ett gott värvningsjobb samt hälsa Emil Krafth välkommen till den finaste av alla föreningar.

***

Medelåldern sjunker i HIF?
Utöver Emil Krafth har HIF redan knutit till sig den mycket lovande 17-årige vänsterbacken Jere Uronen och har dessutom en 18-årig mittback på provspel från Brasilien just nu. Förutom dessa ungdomar, så har ju HIF som bekant en radda ungdomar från det egna ledet som knakar på dörren till A-laget. Det är onekligen en spännande mix av ung, gammal, rutinerat och hungrigt som HIF redan nu kan presentera till säsong 2012.

Men…

Värvningskarusellen är ju naturligtvis inte över än! Jag är ganska övertygad om att HIF kommer presentera en forward inom kort och jag skulle bli väldigt, väldigt överraskad om inte Peter Larsson kommer representera mästarna under denna säsongen…

3 kommentarer

  1. De som jag i första hand tänker på är:
    Emil Åberg, Erik Kronholm, Rasmus Lindgren, Andreas Linde, William Kvist samt Mattias Freij.

  2. Känner till alla utom Erik Kronholm – vad är han för spelartyp?

    “Pekings” norska mittbacksförvärv gör att HIF har en konkurrent mindre och dessutom verkar FCK:s store backstjärna Mathias Zanka Jörgensen var på G tillbaka efter skada, så det ökar inte direkt P.L:s chanser att ta en plats i mittlåset utan ger mer luft till hans flyttplaner – vad var det nu Suddens fru jobbade? Var det inte på BB i Helsingborg så det klaffar ju fint med P.L-juniors beräknade ankomst…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*