“Det kommer alltid vara spelare som kommer och går”

Rasmus Jönsson får tuffare konkurrens om platserna i Wolfsburgs offensiva uppställning sedan tränare Felix Magath värvat två offensiva mittfältare och två anfallare under pågående transferfönster.

Den tidigare Bundesligamästaren och tränaren Felix Magath är inte nöjd med den tolfteplats i ligan som hans Wolfsburg innehar. Därför har Wolfsburg värvat sju spelare under pågående transferfönster. Fyra av dem är offensiva spelartyper. Det handlar om de offensiva mittfältarna, portugisen Vieirinha från PAOK Thessaloniki och fransmannen Giovanni Sio från FC Sion (båda har skrivit på ett 3, 5- årskontrakt) samt anfallarna, ivorianen Ibrahim Sissoko från Academica de Coimbra och makedoniern Ferhan Hasani från FK Shkendija. Sissokos kontrakt sträcker sig fram till juni 2015 medan Hasani har skrivit på ett 2, 5- årskontrakt. Dessa konkurrar numera om en plats i Wolfsburgs startuppställning tillsammans med Rasmus Jönsson.

– Det kommer alltid vara spelare som kommer och går. Det gäller bara att fortsätta jobba hårt och visa på träningarna att jag ska spela, säger Rasmus.

Han har fått speltid i åtta av tretton matcher varav tre från start sedan han kom till Wolfsburg. Något han är nöjd med grundat på två punkter.

Jag visste när jag valde att gå till en av de tre största ligorna i Europa, att jag inte skulle vara garanterad en startplats från start. Tränaren sa också att han tror mycket på mig och att jag skulle få tid på mig att utvecklas för att spelas in i laget på sikt.

Rasmus har bara varit i Wolfsburg i fyra månader och än så länge har han inte funderat över hur han skulle ställa sig till en utlåning om han inte skulle få den speltid han önskar framöver.

– Jag har som sagt fått speltid i åtta av tretton matcher varav tre från start, så jag känner att jag har mycket mer att ge innan jag börjar tänka på något sådant. Jag var även ganska sliten på slutet av förra året efter den långa säsongen med HIF, plus hösten här, så jag fick inte ut riktigt 100 procent då.

Men om en utlåning skulle bli aktuell skulle han gärna vilja komma till HIF.

Det är som jag alltid sagt. HIF kommer alltid betyda väldigt mycket för mig och jag hoppas en dag kunna komma tillbaka. Men jag har knappt varit ute i Europa i fyra månader och känner redan att jag håller på den här nivån.

Det har varit stor spelarkarusell i HIF den senaste tiden. Fyra spelare lämnade mitt under föregående säsong; Marcus Nilsson, Peter Larsson (lån), Alexander Gerndt och Rasmus Jönsson. I pågående transferfönster har Markus Holgersson och Simon Thern bestämt sig för att lämna trippelmästarna från Sundets Pärla till nya miljöer i New York Red Bulls respektive Malmö FF.

Det är något som alltid kommer vara verkligheten för framgångsrika lag i Sverige. Men vi såg redan förra säsongen att alla ansvariga gjorde ett fantastiskt jobb med att ersätta oss som gick under sommaren och jag tvivlar inte på att dem kommer fortsätta plocka in rätt spelare för laget, säger Rasmus Jönsson.

1 kommentar

  1. Lycka till Rasmus trots den hårdnande konkurrensen men så är ju livet ute i proffssvängen på kontinenten – och skulle du vara sugen ta en sväng förbi Olympias sköna gröna matta (inte just nu kanske men om 2 månader skimrar mattan av grönt) med dina fotbollsskor i näven på lån eller så småningom en återkomst så varmt välkommen!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*