HIF får hjälp av kommunen

200330 Exteriör Olympia efter en presskonferens anordnad av Helsingborgs IF den 30 mars 2020 i Helsingborg. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92476

HIF får en hyresrabatt av kommunen värd 6,4 miljoner kronor. Det motsvarar kostnaden för själva fotbollsanläggningen.

Det är stadens politiska ledning som föreslår en hyresrabatt. I höst kommer enligt samma förslag ett nytt stödpaket som ska omfatta övriga föreningar i Helsingborg.

HIF uppvaktade för en tid sedan Helsingborgs kommun och bad om hjälp med en förväntad förlust i år på minst 17 miljoner kronor. En stor del av summan handlar om uteblivna intäkter i spåren av coronapamdemin – inte minst från publik och sponsorer.

Nu meddelar de styrande politikerna att stödet troligen kommer. Så här ser förslaget ut: HIF får en hyresrabatt värd 6,4 miljoner kronor. Klubben befrias från den delen av hyran för Olympia som gäller fotbollen. Däremot måste klubben betala 1,6 miljoner kronor för kontorsutrymmena i arenan och för driftskostnader. Men den delen måste inte betalas förrän i slutet av året

– Extraordinära händelser kräver extraordinära insatser av kommunen. Men om HIF åter får spela för publik så får de betala 45 000 kronor i hyra per match, säger kommunalrådet Maria Winberg Nordström (L)

Det formella beslutet om stödpaketen spikas av politikerna i fastighetsnämnden på fredag.

Källa: SVT.se

AOH drivs, i stor utsträckning, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*