HIF får anstånd med hyran

200330 Exteriör Olympia efter en presskonferens anordnad av Helsingborgs IF den 30 mars 2020 i Helsingborg. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92476

HIF får hjälp i coronakrisen – nu avslöjar FotbollSkåne att Helsingborg Stad ger klubben anstånd på hyran, på Olympia, från och med april och framåt

HIF berättade i slutet av mars om en extremt ansträngd ekonomisk situation. Ett minusresultat på 17 miljoner kunde bli verklighet, pga coronakrisen, och därmed kunde det egna kapitalet sjunka till minus 15 miljoner.

Nu skriver FotbollSkåne att Helsingborgs stad ger HIF anstånd på hyran för hemmaarenan Olympia.
– Det är ungefär en halv miljon mindre i månaden som vi behöver betala just nu när vi har ett dåligt kassaflöde med tanke på att det inte är några matcher. Nu har vi en god dialog, och de har sagt att det är okej att vi avvaktar. De förstår att det är en väldigt osäker period, och de har öppnat upp för den här möjligheten. Det är väldigt tacksamt i den situation vi är, säger klubbdirektören Joel Sandborg till sajten.

Cirka 500 000 kronor i månaden sparar HIF, och detta gäller tills vidare. Det är bara den fasta delen av hyresavtalet som påverkas. Flera möten mellan HIF och Helsingborgs stad är att vänta då det handlar om en överenskommelse tills vidare.  
– Den första prognosen vi gjorde bottnade i att vi skulle gå igång med spel som vanligt i juni. Vi kommer ha ett nytt möte med staden senare i vår utifrån att vi har mer fakta på bordet. Det är ganska svårt att göra en fördjupad plan nu, vi måste ha mer fakta. Det var vi helt överens om. De vill också se helheten och hur hela situationen påverkar HIF inför 2021, säger Joel Sandborg till Fotboll Skåne. 

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*