HIF delaktiga i guldstriden

Även om de flestas blickar nu riktas mot den rafflande slutstriden om guldet i allsvenskan så är vi många som är mer intresserade av om HIF ska lyckas kvalificera sig till Europa-spel även nästa år via serien eller tvingas förlita sig på seger i cupen.

Trots att HIF får anses borta från guldstriden, jag tror dessvärre tåget gick när segern uteblev i derbyt, så kan torsdagens match få stor betydelse för vart guldet hamnar. Om Uronen (bilden) fått bli matchhjälte hade situationen varit aningen ljusare.

Nu är tyvärr Häcken borta en match som ger mig dåliga vibbar ständigt. Och i år är det värre än vanligt. Det som Hisinge-gänget visat upp i årets allsvenska har dom ju aldrig någonsin gjort tidigare. Målfarligast i serien och stabila.

Jag bävar för torsdagens match och kan bara hoppas att a/ HIF spelar på toppen av sin förmåga samt inte minst viktigt b/ har turen och domsluten på rätt sida.

Det har varit ruskigt frustrerande den här säsongen att se hur det mesta gått emot oss.

Jag vet att tur och otur jämnar ut sig i längden och i de flesta fall även domsluten (hur korkade de än kan vara för stunden) men det känns i år som om vågskålen väg väldigt tungt åt fel håll.

De högtidstunder som kan förgylla hösten är förstås kommande matcher i Europa-ligan. En seger mot Twente i nästa match och mungiporna skulle vändas uppåt igen.

Fast först ska vi förstås möta Häcken idag och Åtvid hemma på söndag. I den senare matchen kräver jag seger. Sedan kan klättringen uppåt i tabellen fortsätta via Mjällby, ÖSK, Gais, Göteborg och Gefle. Hur långt sedan maximala 18 poäng i de matcherna räcker i tabellen återstår att se.

Att det ena topplaget (ovanför) efter det andra drabbas av guldfrossa har visat sig tydligt.

När jag började skriva dessa rader skrivs ledde Elfsborg borta mot AIK och skulle ha kunnat gå mot årets första seger på riktigt gräs. Men just nu slår AIK:s specielle kanonskytt Markus Lorentzsson in kvitteringen och jag blir inte alls förvånad om ”Gnaget” står som vinnare när Martin Hansson blåser av matchen. För min del får dock gärna det oavgjorda resultatet stå sig. Det ger HIF ytterligare möjlighet att närma sig lagen ovanför.

Olyckligtvis missade jag derbyt, på grund av tjänsteresa, och även torsdagens match är jag förhindrad att se på grund av ett uppdrag. Det hade dock varit värre om HIF befunnit sig i samma läge som förra året. Eller kanske inte? Då var ju guldet redan säkrat, kom jag just på.

Ser att kollega Ymer ventilerat tränarfrågan som börjar bli allt mer aktuell ju närmare säsongsslutet vi kommer.

Låt oss vara eniga om att Henke Larsson inte är lösningen. Låt gärna Henrik flytta till Celtic eftersom det tycks vara hans stora mål. Det han åstadkommit som tränare i Landskrona är jag måttligt imponerad av. Henrik må ha varit en gigant på planen. Utanför har jag inte riktigt samma respekt för honom.

 

 

1 kommentar

  1. Tåget gick betydligt tidigare vad gäller att försvara guldet men det som stör mest är att de 2 matcher där vi kunnat mentalt & poängmässigt kommit närmare topp 4 var borta mot Elfsborg & AIK där suveräna inledningar av olika anledningar (dåligt fokus från både individuella spelare samt domare, oflyt men också byten som inte blev av/fel) – hade det blivit full pott eller i alla fall 4 pinnar på dom 2 matcherna så hade det kunnat gått men nu gäller det bara att se Allsvenskan som ett sätt att hålla igång benen inför Cupspel här hemma & ute i Europa…

    Och brukar ett besök på Hisingen vara en hemsk upplevelse så är det i år än tuffare med tanke på hur bra det går för Häcken och hur vi får kämpa för våra poäng, så en pinne är jag mer än nöjd med men kan hoppas HIF kan chocka Häcken med hög press & tidigt mål så kan matchbilden bli som vi önskar…

    Ang. Henriks tränarkapacitet & HIF tycker jag inte man ska döma ut honom bara för vad han gjort i BOIS – till att börja med beror en tränares framgångar mycket på det spelarmaterial man har att jobba med och klart är att det är andra förutsättningar i rödblått jämfört med svartvitt. Sen var det många som dömde ut Conny då han bara tränat mindre lag (om än fler än Henrik) men ändå är det lite samma resonemang man är inne på nu – dock kan jag tänka mig att Henrik får något år till på sig som tränare i en annan klubb men sen får han gärna återvända till Olympia, men kanske den bild alla har av han som en “Messias” gör att förväntningarna är för enorma för att det överhuvudtaget ska funka oavsett om det är i HIF eller Celtic han svingar piskan över spelarna så att säga…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*