HIF ännu utan vinst på försäsongen

200214 Elfsborgs Marokhy Ndione och Helsingborgs Jakob Voelkerling Persson under träningsmatchen i fotboll mellan Elfsborg och Helsingborg den 14 februari 2020 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / Cop 112

HIF hade en hel säck med ”Alla Hjärtans-dag-presenter” med sig till mötet med Elfsborg i Borås. Hemmalaget tackade och tog emot genom att inkassera en säker 4-0 seger…

HIF fick vända hem med en svidande 4-0-förlust som måste ha gett Olof Mellberg en hel del att tänka på inför det kommande träningslägret. Insatsen var sannerligen inte mycket att glädjas åt och bland de väldigt få ljusglimtarna var några av Anders Lindegaards högklassiga ingripanden.

Man kanske också kan glädjas över att Kalle Joelsson med knappa halvtimman kvar fick göra come-back efter sin långa skadefrånvaro. Kalle fick nästan direkt göra en härlig benparad men lite av glädjen förtogs när han på den efterföljande hörnan tvingades släppa in Elfsborgs tredje mål. Det kom för övrigt ytterligare ett när knappa tio minuter återstod.  På en långboll till Alexander Bernhardsson kom Kalle ut och på mellanhand vilket gjorde att Elfsborgs-spelaren kunde få bollen över honom och i mål.

En annan (före detta) HIF-målvakt, Pär Hansson, gjorde debut som expertkommentator hos Dplay, som ju tagit över allsvenskan och även sänder försäsongsmatcherna. Pär kom väl undan debuten med hedern någotsånär i behåll. Det som drar ner betyget var att han massor av gånger kallade Lindegaard för Ellegard. Dessutom var han bättre på att berömma Elfsborgs-spelarna, med all rätt, än att peka på de väldigt uppenbara bristerna i HIF.    Det gjorde kanske för ont att se hur HIF misslyckades med väldigt mycket?

En som definitivt inte kan vara nöjd med sin dag var Egzon Bejtulai som kom helt fel på det vid de två första Elfsborgs-målen. Avsaknaden av Andreas Granqvist i försvaret var väldigt märkbar. Olof Mellberg har en hel del att jobba med för att få ordning på försvarsspelet. Alla fyra målen kom efter bedrövligt försvarsspel.

Till viss del kanske man kan skylla på ovanan vid konstgräset i inomhushallen? Det märktes att hemmalaget behärskade det betydligt bättre. Men nu är det ju så att många allsvenska matcher kommer att spelas på konstgräs i år så det vill till att HIF får ordning på spelet även på det underlaget.

HIF inledde annars ganska hyggligt och korta stunder fungerade passningsspelet riktigt bra. Men de stunderna var alldeles för få och för korta för att ens komma i närheten av ett godkänt betyg. Elfsborg spelade med väldigt hög press och HIF hittade inget vapen för att möta det. Hemmalagets Jesper Karlsson hade lilla julafton på vänsterkanten och låg bakom flera farligheter och gjorde dessutom ett av lagets mål.

200214 Helsingborgs Armin Gigovic och Elfsborgs Robert Gojani under träningsmatchen i fotboll mellan Elfsborg och Helsingborg den 14 februari 2020 i Borås.
Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / Cop 112

Max Svensson glimtade till stundtals men fick alldeles för dåligt understöd av sin back Erik Figueroa. Erik slog istället några bra crossbollar, men de båda skulle behöva jobba på samspelet för att Max ska komma till sin fulla rätt.

HIF skapade knappt en enda riktigt vass målchans. Några halvchanser och ett par långskott var allt laget åstadkom.

Elfsborg går in i cupen nästa lördag och det var tydligt att laget kommit längre i sina förberedelser än HIF, vilket möjligen är naturligt med tanke på att tävlingssäsongen drar igång tidigare. 

Det är nog skönt för Mellberg & Co att de har ytterligare några veckor på sig att jobba med att få ordning på spelet innan allsvenskan börjar.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*