Herregud vad jag saknat Skånederbyn sen vi åkte ner

På tisdag åker HIF till Landskrona för att för första gången på sex år möta BoIS. Jag måste bara säga: herregud vad jag saknat Skånederbyna sen vi åkte ner. Ångesten inför matchen och den där extra spänningen och intensiteten under matchernaär bland det jobbigaste och bästa som finns

Känslan är att HIF går in i denna matchen med en bra känsla. Vinsten mot GAIS, även om stora delar av den första halvleken inte var godkänt, gjorde ändå att vi kom tillbaka på vinnarspåret igen. Det mest intressanta inför matchen tycker jag är att se hur vi hanterar att Liverstam är borta. Hur formerar, den till matchen avstängda PeO, och ”Crisse” backlinjen? Jag tycker Weberg gjorde en klart godkänd insats när han fick hoppa in i matchen mot GAIS. Om Carl Johansson är frisk är han given men tar Weberg eller Thulin platsen bredvid? Thulin tyckte jag såg väldigt bra ut under försäsongen men jag hade ändå velat se Weberg av anledning av prestationen mot GAIS. Den andra positionen av intresse i elvan lär väl vara platsen bakom Bjarnason. Ska man flytta upp Bojanic igen eller ska man fortsätta med Almeida? Tycker Almeida, likt Weberg, gjorde en bra match mot GAIS när han kom in men tycker samtidigt att Bojanic, när han flyttats ner under årets seriespel, blivit aningen för anonym. Därför tycker jag att Bojanic ska flyttas upp och Landgren ska ta få komma tillbaka in i elvan. Bojanic erbjuder en kreativitet som ingen annan i truppen kan och i en match där vi förväntas föra spelet är detta viktigt. Kanske borde Almeida ges chansen på kanten istället för Max som jag tycker gjorde en sval insats mot GAIS

Ett Skånederby är alltid ett Skånederby och det gäller att vara på tårna även om vi såklart måste gälla som favoriter i denna match. Jag vill se ett HIF som tar tag i taktpinnen direkt snarare än ger bort den som vi gjorde under första halvleken mot GAIS men även i första halvleken mot AFC. Med tanke på att Örgryte och Falkenberg går bra i toppen gäller det att fortsätta på vinnarspåret för att hänga på. De båda lagen imponerar på mig och jag tror att det är två lag som kommer vara med i racet om allsvenskt spel ändå till slutet. Mötena med GAIS, BoIS och Örgryte är tre väldigt viktiga matcher. Vi hanterade den första av dessa tre bra och vann så nu ska det bli intressant att se hur vi hanterar den andra och så småningom den tredje.

Känslan är att HIF, som favorit, har mer att förlora i denna matchen än BoIS som kommer in som ”underdog”. Så snälla HIF, låt det inte blir en 6-2-match denna gången för då kommer väl lillebror i söder, i brist på riktiga meriter, få ytterligare en match som de aldrig kommer sluta älta.

1 kommentar

  1. Jo, derby ger onekligen det hela en extra nerv men just mötena med Bois brukar vara mer åt det jobbiga hållet än bra vad gäller totala känslan – men nu gick det bra senast (Cupmatch 2011) även om Bois tog ledning 2 ggr om i början & slutet på matchen, så lyckades HIF kvittera 2 ggr om samt avgöra i förlängningen!

    Vad gäller ta tag i taktpinnen så hoppas jag det för en gångs skull men dessvärre verkar det vara en oskriven naturlag att Bois alltid går in med 110% inställning och HIF:arna med sådär 98% i dessa matcher – så hoppas både P-O som tränare och Pär som lagkapten går före och visar rätt inställning till 120%!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*