Helsingborgsderby i cupen

Calle Thulin är en av spelarna som finns med i Morgondagens Stjärnor Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRN

I dag lottades andra omgången av Svenska Cupen. För HIFs del så blir det en repris på cupmötet 2018. För motståndet står nämligen Eskilsminne

Omgång 2 av Svenska Cupen herrar har lottats. De 32 lagen från Allsvenskan och Superettan (SEF-klubbarna), som går in i omrgång 2, har lottats mot de 32 segrande lagen från omgång 1 (”distriktslagen”).

Lottningen görs i en nordlig och sydlig uppdelning där de 16 nordligaste distriktslagen lottas mot de 16 nordligaste SEF-klubbarna och de 16 sydligaste SEF- och distriktslagen emot varandra på samma sätt. Distriktslagen blir hemmalag.

Matcherna i omgång 2 ska spelas 18-19 augusti och segrarna där är klara för cupens gruppspel på andra sidan årsskiftet.

För HIFs del så lottades man, precis som 2018, mot Eskilsminne IF.

Förra gången lagens möttes kom HIF till spel med ett b-betonat lag där mittfältaren Darijan Bojanic var de enda i startelvan från den ordinarie förstauppställningen. Men Wanderson och Markus Holgersson gjorde sin första match från start i den röda tröjan. Även om HIF bytte in lite tyngre namn i andra halvleken så kunde Eskilsminne, med Martin Pringle som tränare, vinna med matchens enda mål. Tilläggas bör att HIF, inför den matchen, kom med sex raka vinster i ryggen. Det visar dock att motivation slår klass och denna gången hoppas vi inte att resultatet skall upprepas.

Division 2-laget står som hemmalaget vilket, mest troligt, innebär att matchen spelas på Harlyckan.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*