Helsingborg är favoriter

Söndagens batalj kommer närmre och närmre och visst ska det bli spännande. I Kalmar FF så återfinns den gamle HIF-tränaren Nanne Bergstrand och givetvis har Allt Om HIF varit i kontakt med honom för att få höra vad han tycker och tänker om den guldkantade matchen på Olympia.

Senast det begav sig mellan HIF och Kalmar var i våras på Fredrikskans, en match skåningarna säkerligen inte pratar allt för mycket om inför söndagen. HIF fick nämligen se sig besegrade med 1-0. Men om vi istället ser till de senaste matcherna som spelats mellan HIF och Kalmar på Olympia är det en roligare läsning. HIF har vunnit tre av de fyra senaste matcherna hemma på Olympia och den fjärde av dessa tre matcher tog de dessutom poäng i. Känslan som HIF:are är således god, men vad tror Nanne om den kommande och kanske avgörande matchen?

– Jag förväntar mig en tät match. Helsingborg är favoriter, men vårt bortaspel har varit bra i år.

En av HIF:s absolut största nyckel till framgång har varit mittfältsspelet och det har varit en huvudvärk för alla motståndartränare. På söndag saknar, som ni har kunnat läsa här på sidan innan, Kalmar sin lagkapten och mittfältsmotor Henrik Rydström. Och frågan är om Kalmar har någon som nu kan sätta stopp för Lantz med flera på mitten.

– Vi har fler mittfältare. Det gäller att de gör ett bra jobb och utnyttjar sina kvaliteer.

En av hösten stora framgångsfaktorer under hösten har varit Alexander Gerndt, som utöver SM- guld även kan ta hem skytteligan. Vad gör man för att stoppa en lirare som honom?

Alexander är en bra spelare. Det gäller att minska tid och yta för bra spelare.

Som nämndes ovan så har Nanne ett förflutet i HIF, detta under ett tidigt 2000-tal och han hann bland annat med lite Champions League fotboll under sin vistelse. Det minns vi med glädje och det gör nog även Nanne, som erkänner att han fortfarande har kontakt med ett par stycken i HIF.

– Jag har fortfarande många vänner i HIF. Men när det är match så är sympatierna hos det laget jag tränar.

Kalmar kan som bäst sluta på en sjätteplats (inför den kommande omgången ligger de på en niondeplats), om alla resultaten faller i Kalmars favör. Givetvis finns det många svar på frågan om varför det blivit så. Han anser dock att det finns en huvudanledning.

– Vi har varit ojämna men kommit tillbaka efter en dålig start.

För åter igen belysa vikten av matchen så är det den här matchen som kan komma att avgöra var guldet hamnar, om det nu är någon som missat det. För HIF räknas inget annat än seger, men Kalmar-tränaren vill varken säga vem han tror sig vinna matchen eller vem som tar guldet utan ger ett sådär lagom filosofiskt svar på frågan vart han tror guldet hamnar.

– Kan gå hur som helst, men de som vinner skall förtjäna det. Hade fotbollen varit förutsägbar så hade alla haft 13 rätt på tipset.

Allt Om HIF tackar Nanne för att han tog sig tid och hoppas att han får stå på ett guldkokande Olympia på söndag. Det har sålts i runda slänga 14500 biljetter till söndagens match, ta dig nu dit och stötta vårt älskade lag i jakten på guldet!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*