“Helsingborg är en klar guldfavorit”

Igår kväll fick jag ett sms från en ödmjuk förlorare. “Grattis, ni visade var skåpet skulle stå!”
Sms:et var från Thomas Jönsson, Elfsborgare som var på plats i Helsingborg under gårdagen. Naturligtvis var jag intresserad av att få hans syn på matchen i helhet.

Vad säger du om matchen, oväntat resultat?
– “Både ja och nej. Jag hade inte förväntat mig att Helsingborg skulle vara så aggressiva i inledningen. Men jag trodde att vi (Elfsborg) skulle kunna matcha Helsingborgs aggressivitet bättre. Jag är imponerad av era centrala mittfältare. Att Lantz var en riktig slugger, det visste jag sedan tidigare. Men var hittade ni norrmannen? Han var som en liten ettrig terrier och nosade på allt och alla, mest på bollen.”

HIF första halvlek var enligt vår tränare, Conny, årets bästa. Trots det stod det 0-0 i paus. Ert försvar stod upp bra!
– “Jag hörde att ni hade haft problem med Trelleborg, så jag trodde att er match mot IFK Göteborg var en engångs företeelse. Men gud, vad ni trumlade på! Vi ska vara glada att det var 0-0 i paus! Efter vad jag sett nu så är Helsingborg en klar guldfavorit!”

IFK Göteborg, AIK och till viss del Elfsborg har det lite knackligt och besvärligt här i inledningen. Vad kan de bero på?
– “Vad gäller IFK och AIK är jag förvånad över deras ineffektivitet. Jag har egentligen inget bra svar där. Det är lika överraskande för mig som för många andra. Framför allt AIK. Vad händer? Kan man gå från guld ena säsongen till nedflyttning andra? Skrämmande!”

Att vi (Elfsborg) har lite problem, sant, men det känns ganska betryggande trots allt. I andra halvlek tog vi nästan kommandot över matchen. Så jag är inte orolig. Vi börjar snart jaga er på allvar!”

Slutligen, Anders Svensson sågar dåliga planer (med all rätt), men Olympias borde väl inte få så mycket skit?
– “Hahaha, nej naturligtvis inte. Mycket bra gräsmatta på Olympia. Jag har naturligtvis sett bättre, men det var på sommaren. Vi som följt Anders Svensson under många år, vet hur mycket han hatar att förlora. Att det sen var planen som fick skiten, det handlar nog mest om att han var frustrerad. Men visst är det för djävligt vad det ser ut på många arenor? Jag är ingen plastförespråkare, men visst blir det bättre fotboll med jämna planer, inget snack om det!”

***

Match redan på onsdag igen, mot laget som inte hunnit göra mål än, Åtvidaberg. Det kommer bli en svår match, svårare än vad man kan tro med tanke på deras tabell-läge. Men vi återkommer från AOH angående den matchen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*