Härligt med full pott i starten

Dom behövde en omgång för att skjuta in sig, sedan fick vi se några presumtiva skyttekungar börja röra på sig. Rasmus Jönsson prickade visserligen ”bara” in en fullträff men den räckte ju till att bryta den otrevliga sviten mot Djurgården och då tänker åtminstone inte jag klaga.

Allsvenskan har börjat på det trevligaste sätt man kan tänka sig, men samtidigt är det nog ganska otippat att bara två av 16 lag inlett de båda första omgångarna utan att tappa poäng.

Ärligt talat är jag lite förvånad över att de båda lagen är just HIF och Häcken.

Åter till skyttekungarna så tror jag att ”den rögade ålen” Agon Mehmeti i MFF i år kan ge Roland Nilsson en hel del glada stunder. Jag hoppas bara att Rasmus bjuder Conny Karlsson på ännu fler. Sedan befarar jag att James Keane i Elfsborg också vill ge Tobias Hysén en match om skytteligatiteln. Däremot är jag övertygad om att Markus Ekenberg och Mjällby kommer att tappa när vi kommer längre fram i säsongen. Petter Swärd har visserligen en hyfsad startelva men troligen för tunn trupp.

Men det här ska i första hand handla om HIF och jag är aningen irriterad över att jag kommer att befinna mig i Göteborg i helgen men dessvärre inte i Helsingborg på måndag när ”Änglarna” kommer på besök på Olympia.

Det kan bli en riktigt rolig match mellan två bra lag, även om Häcken smällde till ”storebror” i omgång 2.

Hur det resultatet inverkar på måndagens match är svårt att förutsäga. I bästa fall fick Hysén och grabbarna sitt självförtroende en smula stukat efter den fina premiären. I sämsta fall – och jag befarar att det blir så – innebär förlusten senast att de är riktigt revanschsugna. Men det myntet har också två sidor. Blir gästerna för ivriga så hoppas jag att Conny har receptet mot det också.

Det bästa receptet jag kan komma på är att HIF snabbt visar var skåpet ska stå och sätter ett ledningsmål lika kvickt som mot Djurgården. Då kan vi räkna med att göteborgarna blir nervösa och gör misstag.

Nyckeln är förstås att stoppa firma Stefan Selakovic-Tobias Hysén genom att i första hand hindra ”Sella” från att komma loss och slå sina farliga inlägg. Gustav Svensson på mittfältet är också en lirare ta hand om.

Sedan gäller det förstås också att få hål på IFK-försvaret som har duktige Kim Christensen i mål.

Men lyckas HIF ta tredje raka trepoängaren så lovar jag att bjuda Conny Karlsson på en Tuborg Guld när jag kommer till Helsingborg nästa gång!

//Roland Nordqvist – www.rolandnordqvist.com

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*