Hampus Nilsson: “Det har alltid varit en dröm att få spela på Olympia inför storpublik”

I höstas valde ÄFF att inte ge Hampus Nilsson ett kontrakt efter att lånetiden från HIF avslutades. Hampus var naturligtvis besviken och förpassades ut i den osäkra världen som arbetslös och kontraktslös.

Under ett tag såg det väldigt mörkt ut för Hampus i sin jakt på ny klubb. Som närmast kom han ett kontraktsförslag med en division ett klubb. Men Hampus hade högre ambitioner än så, och idag är han alltså kontrakterad av Djurgårdens IF.

hampus_nilsson2
Hampus Nilsson skriver på för Djurgårdens IF.
Foto: Privat

Först och främst ett stort grattis till kontraktet och möjligheten att spela i Allsvenskan!
Tackar!

En klassisk sportklyscha – Hur känns det?
Jag är mycket nöjd!

Efter att ha följt Hampus sedan han kom till HIF och hela tiden trott att han skulle vara Pär Hansson:s tronföljare, blev man ju så klart lite förvånad, dels över att inte HIF erbjöd honom nytt kontrakt, men även då det inte blev något med ÄFF.

Det gick bra för Hampus i de gula Ängelsholmströjorna och förvåningen över att inte blivit erbjuden något kontrakt var stor även för Hampus.
– Ja, jag blev så klart överraskad. Vi hade ju haft en längre dialog och jag var fast övertygad om att det skulle bli kontrakt med ÄFF. När då inte detta skedde blev jag ju naturligtvis både förvånad och förbannad, säger Hampus.

Man skulle kunna tro att en viss revansch-känsla infinner sig nu då?
Ja, det är ju klart. Jag har ju visat att jag håller på en högre nivå.

Du fick ett långt provspel i Djurgården, fanns det någon osäkerhet under tiden?
Nej egentligen inte. Jag var på plats i ca 17 dagar och hade snack med ledarna under hela tiden. De ville ju, förutom att se hur jag var som målvakt, även se hur jag fungerade i truppen med de övriga spelarna. Och det funkade bra, jag kom in i gänget ganska snabbt och det är supertrevliga killar allihop!

Du fick spela två matcher under provspelet?
Ja, det var en match mot Syrianska och sedan en mot PeO:s Örebro. Jag hann dessutom växla några ord med honom. Han är ju hur trevlig som helst!

Är det som förstemålvakt eller som reservmålvakt du är kontrakterad?
Det finns inget uttalat om vem som ska vara förstemålvakt. Men för tillfället har väl Höie försprånget även om jag tänker kämpa för att få starta matcherna.

HIF möter Djurgården i premiären på Olympia den 31 mars. Hur sugen är du på att få stå i just den matchen?
Det hade nästan varit för bra för att vara sant, det har alltid varit en dröm att få spela på Olympia inför en storpublik!

bbl_fredrik_ymer

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*