Hallå där Roar Hansen…

…den fd HIF-tränaren som kommer till Olympia ikväll med sitt IFK Värnamo!

Hur mår ni i IFK Värnamo med tanke på det besvärliga läget i serien, ensamma i botten med fem poäng upp till kvalplats?

Alla i truppen är väl medvetna om att vårt läge är mycket tufft, men vi kan inte deppa ihop. Det finns bara en väg att gå, och det är att hålla lågan uppe, tänka positivt och kreativt. Vi måste blicka uppåt och framåt, och utvärdera match för match, se vad som fungerat bra och vad som inte fungerat så bra, och ladda inför varje ny match med inställningen att vi ska gå för vinst.

Senast förlorade ni mot en av räddningsplankorna Frej, som gjorde mål med en man mindre, trots att ni var en man mer mer än halva matchen. Hur kan ni jobba med den mentala biten och lagets självförtroende ?

Vi har kämpat med spelarnas självförtroende en längre period. Tyvärr har killarna inte fått resultat med sig som har hjälpt dem att tro mer på sig själva.

Spelmässigt är vi inte så dåliga som läget i tabellen visar. Vi har haft initiativet i flera matcher och skapat en hel del målchanser, men sen fått enkla mål emot oss, och inte fått in bollen trots att vi varit väl så bra som motståndarna i spelet. Men det finns bara en väg som gäller, och det är att fortsätta peppa spelarna till max.

Spelmässigt har ni ändå stått upp bra i många matcher och skapat målchanser, men sen tappat det mesta när ni har släppt in mål bakåt, ofta p g a egna misstag.

Hur kan ni förbättra spelet så det har kvalitet över hela matcher ?

Egentligen är det bara mot Örgryte och AFC Eskilstuna vi har känt oss överspelade, även om vi har ett par stora förluster till. Vi har stått upp i alla övriga matcher ochspelat jämnt med motståndarlagen.

Tyvärr har de mentala hindren vuxit i takt med förlusterna, men den enda vägen framåt är att analysera matcherna ordentligt och våga mer, spela ut, och minimera de egna misstagen. Vi kan bara utveckla vårt eget spel och inte påverka motståndarlagen.

Ni ser ut att behöva både bra försvarsspelare och målskyttar. Är det aktuellt med några nyförvärv under sommarfönstret eller har ni inte ekonomi för det ?

Vi har ekonomi för att värva nya spelare. Vi kommer att vara aktiva under sommarfönstret. Visst behöver få in spetskompetens på flera positioner. Vi ska snart gå igenom läget med kontrakt som går ut, nya spelare som kan värvas in, och vilka lagdelar som behöver förstärkas mest.

Det är samtidigt två tredjedelar kvar att spela av Superettan 2018. Loppet är inte kört, men det behövs genomgripande åtgärder för att ni ska vända skutan och rädda kontraktet. Har du en mirakelkur, eller hur ser din strategi ut?

Mirakelmedicin finns tyvärr inte i den här branschen. Men samtidigt kan det räcka med en vinst för att killarna ska få stärkt självförtroende. Vi måste tro på det vi gör och jobba hårt med varje moment i vårt spel för att bli bättre. Det finns inga genvägar.

Känns det speciellt för dig att komma till Olympia och möta HIF, där du har varit tränare ?

Javisst känns det alltid speciellt att möta lag som jag har tränat tidigare på deras hemmaarenor. Men jag har mött HIF på Olympia med Åtvidaberg, så jag känner ingen stark revanschlusta längre. Det är i stället så att det är kul och komma tillbaka och träffa spelare och ledare som jag har jobbat ihop med tidigare. Atmosfären känns roligare än vid matcher mot andra motståndarlag.

Hur ser du på årets HIF-lag och deras spelsätt ?

HIF är ett mycket svårspelat lag att möta. De spelar väl mindre bra i perioder och bättre i andra. De ser bättre ut än i fjol med tanke på att de har värvat in ett par kvalitetsspelare. De har skaffat sig en bra position i serien inför Andreas Granquists hemkomst. Hans roll i laget kommer givetvis att betyda att HIF blir bättre spelmässigt, men framförallt får de in en ledargestalt som lyfter sina lagkamrater och ställer tydliga krav.

Vilka tre lag kommer att hamna på de tre topplatserna i årets superettan ?

  1. HIF  2. AFC Eskilstuna 3. Örgryte IS

Hur slutar matchen HIF-Värnamo på söndag ?

1-0 till Värnamo!

Som vanligt har ni möjlighet att spela på matchen och ni gör det förslagsvis via vår samarbetspartner NordicBet. Klicka på bilden för att komma till spelet

Matchen spelas på Olympia med start klockan 17.30

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*