Hallå där Rasmus Jönsson…

Att Rasmus Jönsson har en speciell plats i Helsingborgarnas hjärta är kanske inte så konstigt. Vikensonen kom till HIF redan som 12-åring och började sakta men säkert klättra inom klubben. A-lagsdebuten skedde redan 2008 och samma år blev Rasmus nominerad till Årets Nykomling i Allsvenskan.

Att Rasmus inte tog hem det prestigefyllda priset gjorde inte den 25-årige anfallaren mindre populär hos HIFs supportrar. Säsongen därpå hade Jönsson spelat till sig en fast plats i lagets startelva, som anfallare tillsammans med vår nuvarande manager, Henrik Larsson. I April 2009 gjorde Rasmus sitt första hattrick i allsvenskan då HIF vann över AIK och vi glömmer inte heller hur anfallaren avgjorde cupfinalen 2010, mot Hammarby, med matchens enda mål!

Att Rasmus Jönsson har en speciell plats I HIF historien är det ingen tvekan om!
Att Rasmus Jönsson har en speciell plats I HIF historien är det ingen tvekan om!

Guldåret 2011 såldes Jönsson till tyska Wolfsburg redan i slutet av sommaren. Tiden i Tyskland blev dock inte som han tänkt sig utan skador och utebliven speltid gjorde tillslut att anfallaren skrev på för det danska laget AaB där han, under förra säsongen, hjälpte klubben till såväl cupguld som serieseger!

När jag når Rasmus så har han precis kommit igång med fotbollsspelande efter en efterhängsen ljumskskada som hållit honom borta sedan mitten på förra året.

Det blev ingen återkomst till Helsingborg i somras som jag vet många hoppats på?

-Jag genomförde en ljumskoperation och räknade med att vara borta ett tag. I Ålborg känner Jag mig redan mycket uppskattad, efter låneperioden, och trivs verkligen så jag ser fram emot att komma tillbaka och är väldigt angelägen på att visa fansen vad jag går för när jag är 100 procent igen. I det skick jag varit det senaste halvåret så tillför jag inget till någon.

Hur summerar du annars tiden i HIF?

-Minns den med stor glädje och stolthet. Som Helsingborgare (Viken) har min stora dröm, så länge jag kan minnas, varit att en dag få kliva in på Olympia. Att sedan kunna komma in till HIF från Vikens IK som 12-åring och gå hela vägen fram till A-laget var och är en obeskrivlig känsla.

Antar att du har många minnen?

-Jag har så otroligt många fina minnen från min tid i HIF. Men det är klart att kunna få avsluta med ett SM-guld 2011 är ganska svårt att toppa. Även cupfinalen 2010 där jag fick avgöra och hela dagen med mottagandet på Knutpunkten som slutpunkt är ett riktigt häftigt minne.

Har du koll på klubben idag?

-Jag följer det som händer i klubben så gott jag kan. Ser så många matcher som jag har möjlighet till. Nu är det inte så många som är kvar från min tid men jag har ofta varit uppe på Olympia och besökt när jag varit hemma. Vill gärna nämna Martin Berg som varit en otroligt stor hjälp för mig speciellt de här två senaste åren när jag har haft stora skadeproblem. Fick möjlighet att kunna vara hemma några månader i somras och få hjälp av honom med min rehab. Var verkligen något jag uppskattade riktigt mycket att känna att man fortfarande alltid kan få hjälp på hemmaplan.

En vägg som skall uppdateras då AaB vann bade ligan och cupen under förra säsongen
En vägg som skall uppdateras då AaB vann bade ligan och cupen under förra säsongen

Ålborgs sportchef, Alan Gaarde, menar att de ser dig som ett nyförvärv inför 2015. Detta baserar han givetvis på din långa skadefrånvaro. Hur ser du på det?

-Med tanke på mina skadeproblem de senaste två åren så har jag inte några egentliga planer för min fortsatta karriär just nu. Spelade förra söndagen min första match sedan den 3e maj förra året så för tillfället är jag bara glad att jag kan spela fotboll igen. Men håller såklart fast vid det jag tidigare alltid sagt att jag en dag hoppas kunna få spela i HIF igen.

Det sistnämnda hoppas givetvis vi från AOH på också. Tack för att du tog dig tid och lycka till med årets säsong i Ålborg!

Martin Klinteberg BBL

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*