Hallå där Pontus “Pontus0000” Lindvall i HIFs E-Sport lag…

Vi har kommit fram till den tredje medlemmen i HIFs E-Sport lag. Denna gången vänder vi våra blickar mot 19-årige Pontus “Pontus0000” Lindvall från Göteborg

För oss HIFare som inte känner dig personligen, kan du inte berätta lite om vem personen Pontus Lindvall är?

Jag är 19 år gammal. Bor lite söder om Göteborg med mina föräldrar. Som person skulle jag beskriva mig som driven, hjälpsam och ganska lugn utav mig. Inte den personen som direkt brukar ta störst plats av alla i en grupp men kan ändå få mitt sagt.

Jag kan tänka mig att FIFA spelandet tar en del tid, hur mycket tid lägger du ner ungerfär i veckan?

FIFA spelandet blir en vardag för mig och skulle väl kunna säga att jag spenderar ca 4 timmar per dag på spelandet om inte plugg eller träning tar upp tid.

Jag har prata en del med Simon Eriksson och Adam Svärd om kost och träning. Är det något du också fokuserar och tänker på? Eller har du något annat knep för att hålla koncentrationen och orken uppe?

Kost och träning är något jag fokuserar mycket på! Jag har spelat fotboll i snart 15 år och brinner verkligen för fotboll. Kombinationen med FIFA och sen vanliga fotbollen för mig underlättar för mig att kunna hålla min koncentration upp på topp, eftersom det inte bara blir av att jag sitter framför min skärm varje dag utan faktiskt kommer ut och spelar fotboll som gör att man får en bra träning för dig individuellt och att man får en ny känsla av att man vill sätta sig ner och spela FIFA efter en härlig träning ute.

Vad är din största merit som FIFA spelare? Och vad drömmer du om?

Min största fifa merit skulle jag väll säga var att jag deltog i Landslagskvalet som nu skedde i början av året. Jag är väldigt ny till proffs nivån inom FIFA då detta är mitt första år som jag tävlar inom fifa. Drömmen är sjävklart att kunna nå den nivån där man blir rankad bland dem bästa i världen men dit är det fortfarande en lång bit att gå men man försöker dagligen utvecklas för att nå mitt mål.

Vad fick dig att välja just Helsingborgs IF? Och vad har du för förväntningar på årets E Allsvenska?

Jag valde Helsingborg IF eftersom det är en klubb som verkar vara intresserade av att utveckla e-sporten inom Sverige och att detta var bara början på något som kan bli mycket större och där kände jag att Helsingborg är en klubb som skulle kunna hjälpa mig i längden och också att det kändes som en bra grupp att spela i. Mina förväntningar på året e-allsvenska är sjävklart att vi når slutspel och därifrån kan allt ske.

Vilket lag håller du på och vem är den bästa spelaren IRL? Och vem är bästa spelaren på FIFA?

Jag själv är en stor supporter av Liverpool FC sedan barn och har varit där och sett flertalet matcher. Favorit spelaren i verkligenheten, skulle jag säga är Van Dijk är då han spelar mittback som jag själv gör i fotbollen. Bästa spelaren på fifa är självklart Cristiano Ronaldo!

Om du skulle beskriva din spelstil. Hur skulle det då låta?

Jag skulle väll säga att min speltid är ganska simpel. Jag är inte den som direkt gör mycket skilmoves utan fokuserar mer på passningspel och ser även till hur motståndaren spelar och fokuserar på deras svagheter

Vad är ditt bästa tips till amatör FIFA spelaren?

Tips till er som själva kanske drömmer att få spela e-allsvenskan eller bara spelar på amatör nivå skulle väl vara att man kommer vara tvungen att lägga ner mycket tid för att nå en hög nivå. Lägger man inte ner tiden som behövs och lär sig spelet så kommer man tyvärr inte kunna nå någon toppnivån.

Vad skulle du säga till någon som aldrig sett en E-sport match för att få dem intresserade?

Jag skulle säga att man om gillar känslor inom ett spel och självklart tycker om fotboll så skulle en e-sport match vara perfekt. Framförallt så kommer det vara mycket känslor/hets nu på sista helgen i e-allsvenskan så kommer vara bra tv för dem som ej har kollat innan

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*