Hallå där Matt Pyzdrowski…

Matt Pyzdrowski gjorde många matchavgörande räddningarsom ersättare för Foto: Bildbyrån

…tidigare i HIF och, numera, i Varberg som kommer till Olympia för morgondagens säsongsavslutning

Ni har verkligen blandat och gett under året. Ni har tagit poäng av topplagen, och förlorat mot flera av bottenlagen. Känns det som tillfälligheter eller tänder ni till extra mot bra motstånd som HIF, AFC och Halmstad ?

Det är en tuff fråga att svara på, men jag känner det som att en hel del har att göra med vår oerfarenhet. Vi hr en väldigt ung trupp med många killar som inte har spelat så många matcher i Superettan. Det har lett till att vi inte har haft stabilitet under spelåret. Det är lättare att ladda inför mötena mot de bättre lagen, samtidigt som det kräver mer fokus att förbereda sig inför matcherna mot kölagen. Det är i det här lägena det handlar om erfarenhet. Förhoppningsvis lär vi oss av den här säsongen att ladda bättre även inför matcher mot bottenlag, inför nästa säsong.

Ni har vaknat till på slutet av serien och tagit viktiga segrar. Var hittade ni extra energi? Har höstens nyförvärv spetsat till laget på allvar nu?

Innan den här säsongen började hämtade vi in en nästan helt ny trupp. Det tar lite tid att lära känna varandra, och förstå varandras spelstilar. Under våren försökte vi bli på det klara med varandras sätt att spela och tänka på plan. I takt med att vi har kommit underfund med hur vi spelar, har laget fungerat bättre och bättre, och då har resultaten gått vår väg på ett annat sätt.

Ni har släppt in en hel del mål. Känns det som att försvaret har varit er akilleshäl, eller hur ser du på de olika lagdelarna?            

Jag tycker inte alls att det handlar om det. Återigen så är vi ett ungt lag, och det tar tid att skapa förståelse inom laget. Efter sommaren känns det som att vi har varit mycket mer välorganiserade och starka i försvarsspelet, än i våras. Det har krävt en hel del jobb, men nu är vi ganska trygga med var vi står.

Hur är din egen situation i klubben? Har du kontrakt ett år till? eller vad planerar du för din egen framtid?                

Jag har kontrakt en säsong till. Jag försöker att inte tänka så långt framåt, utan att bara ha kul med fotbollen en dag i taget, och njuta av utmaningen som vi har med Varberg. I det större perspektivet vill jag fortsätta spela så länge min kropp håller.

Hur känner ni av konkurrensen med Halmstad och Falkenberg i Hallandsregionen vad gäller spelare, publik och sponsorer?

Jag tycker det är en utmaning för alla klubbar i serien, men vi har en ganska tydlig bild i föreningen om vilka vi är idag, och vilka vi kommer att vara om fem år. I år har vi gjort stora förändringar med organisationen, sponsorer och spelare. Men vi känner att klubben har gjort ett bra jobb, så att vi nu är mycket bättre rustade att blicka framåt.

Hur får ni in nya spelare? Lyfter ni upp egna talanger, eller värvar ni mest utifrån och från närområdet?

Det är ingen större skillnad mot andra klubbar i landet. Det finns vissa unga spelare i klubben som spås en lysande framtid, som vi vill lyfta upp i vårt A-lag och se till att de utvecklas. Vår tränare och sportchef Joakim “Jocke” Persson har ett mycket stort nätverk, som täcker in spelare från världens alla hörn. Spelare som är tillräckligt bra och som kan bli en tillgång för laget, får flytta hit och bli en del av vårt lagbygge i Varberg.

Diskuterar ni målsättningar inför 2019, och hur ser den ut i så fall?

Det viktigaste för oss är att klara kontraktet i Superettan i år, helst utan kval. När vi väl har gjort det kan vi börja diskutera målsättningar för nästa år och framåt.

Hur ser du på HIF:s lagbygge i höst? Tycker du att laget har blivit mycket bättre med hemvändarna Andreas Granquist, Rasmus Jönsson och Markus Holgersson? 

När man plockar in spelare med den kvaliteten bli laget så klart mycket bättre. Uppenbarligen spelade Andreas Granquist en roll i värvningarna av Rasmus och Markus. Det är jättekul att se spelare av den kalibern i Superettan 2018.

Matchen i Helsingborg är viktig för er. Laddar ni på något speciellt sätt? Hur känns det för dig att komma hem till Olympia?

Alla matcher är lika viktiga för oss. Det blir en stor utmaning för oss att möta HIF på Olympia, och för mig känns det lite som att komma hem. Vi känner oss trygga med att resa hem med ett bra resultat.

Vad blir resultatet HIF-Varberg?

2-1 till Varberg.

 

 

 

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*