Hallå där Marcus Nilsson…

Precis som undertecknad så började Marcus Nilsson sin karriär i Rydebäcks IF. Ungefär där slutar likheterna! Efter några säsonger i HIF så fortsatte resan ut i fotbollsvärlden och FC Utrecht (där Mackan bla var lagkompis med Johan Mårtensson) innan han, förra säsongen, återvände till Allsvenskan och Kalmar FF. När avtalet löpte ut vid årsskiftet så var försvararens målsättning att åter ta sig utomlands.

Marcus Nilsson återvänder till Kalmar Foto: HD
Marcus Nilsson återvänder till Kalmar
Foto: HD

Efter diverse provspel i England så nåddes vi, i förmiddags, av nyheten att det åter blir spel i Allsvenskan för den förre HIF försvararen

  • Det stämmer att jag precis skrivit på ett korttidsavtal med Kalmar FF. Jag vill gärna stanna utomlands och Kalmar gav mig den bästa möjlighet att hitta ny klubb utomlands till sommaren.

Var det aldrig aktuellt med att återvända till HIF på samma premisser?

  • Tiden i HIF var underbar. Jag har gått genom pojklag upp till A-laget och de va en fantastisk resa. Ska jag summera karriären vid 26 års ålder så blir höjdpunkten tiden i HIF. Men i det här fallet hängde det inte bara på vad jag själv vill. Man kan ju inte tvinga sig in i en klubb!
Det kunde blivit en återförening med Joel Ekstrand i Watford!
Det kunde blivit en återförening med Joel Ekstrand i Watford!

 

Det ryktades annars om West Ham (där Marcus provtränade) och Birmingham. Jag som följer Watford på nära håll vet att det var nära att du fick stanna i England!

  • Det stämmer att Watford var intresserade och en återförening med Joel (Ekstrand) hade givetvis varit kul. Tyvärr så var klubben tvungen att sälja en av sina försvarare och när den affären inte blev av så rann en ev övergång ut i sanden. I fotbollsvärlden är det dock långt mellan ”intresse och övergång” så….men vi får väl se till sommaren för det hade varit gött om det blev så!

Uttalande i diverse tidningar antyder att HIF är laget ”I ditt hjärta” och att du håller dig uppdaterad om vad som händer?

  • Jag följer klubben dagligen och ser alla matcher jag kan. De är några få krigare kvar idag sen jag lämnade sommaren 2011, Pär, Lindström och Danne Andersson. Sen känner jag Johan Mårtensson bra sen tiden i FC Utrecht. Kommer alltid vara “supporter” för HIF oavsett var jag spelar i framtiden.

 

Foto: Bjarki Tordarson
Johan Mårtensson är en av dem, i dagens HIF, som Mackan håller kontakten med!
Foto: Bjarki Tordarson

Vad händer till sommaren när avtalet med Kalmar löper ut?

  • Jag hoppas på en fortsatt karriär utomlands och med ett korttidskontrakt i Kalmar ökar de chanserna.

 

Stort tack för din tid Marcus och vi på AOH önskar givetvis dig lycka till i framtiden även om det innebär att du har fel tröja på dig när du besöker Olympia!
Martin Klinteberg BBL

1 trackback/pingback

  1. Veckan som gick – v 7 : | Allt Om HIF |

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*