Hallå där Imad Khalili…

Han föddes i Dubai men kom till Helsingborg som 5-åring. Precis som Henrik Larsson så skolades han i Högaborgs plantskola innan resan ut i fotbollsvärlden påbörjades. Nu är Imad Khalili redo att ta nästa steg i fotbollskarriären.

Imad Khalili - Allsvensk Skyttekung 2013 Foto: Bjarki Tordarson
Imad Khalili – Allsvensk Skyttekung 2013
Foto: Bjarki Tordarson

27-årige Imad Khalili skrev på för HIF redan 2005 men tiden i klubben blev inte riktigt som anfallaren tänkt sig. Efter utlåningar till danska Randers och Bunkeflo så hamnade Khalili i IFK Norrköping. Det var i Peking som hans riktiga genombrott kom. Under tiden i Norrköping växte den förre Högaborgaren ut till lagets främste och blev en av stjärnorna i Allsvenskan 2013.

Säsongen påbörjades i Norrköping, där anfallaren noterades för sju mål, innan han, under sommaren samma år, återvände till den staden han kallar sitt hem – Helsingborg! I HIF fortsatte succén och Imad gjorde ytterligare åtta mål den säsongen och vann därmed den svenska skytteligan på sina 15 mål.

Inför 2014 lånades anfallaren ut till Saudiarabien och Al-Shabab. Troligtvis räddade Khalili stora delar av HIFs ekonomi förra året då både lånet och sedemera försäljningen gav HIF många sköna miljoner i kassan.

Foto: Bjarki Tordarson
Nu har jakten på en ny klubb startat

Imads resa stannande dock inte i Saudiarabien utan istället drog Khalili vidare till fjärran östern. Närmare bestämt Shanghai. Tiden i ”Kinas Manchester United” blev inte riktigt som den Imad tänkt sig och när Svennis kom in i bilden (December 2014) bestämde sig båda parter att det fick räcka och nu står anfallaren klubblös inför 2015.

Vad händer nu?
– Jag har precis avslutat min tid i Shanghai och ser nu över olika alternativ.

Hur minns du din tid i HIF?
– Kul att vända hem till min hemstad efter så många år och givetvis extra roligt att avsluta säsongen med att vinna skytteligan
Något roligt minne du vill dela med dig av?
– Hahaha – räcker att jag nämner Loret Sadiku.

Uppenbarligen så räcker det att man nämner Sadiku för att Imad skall dra på smilbanden Foto: Samone Falkman
Uppenbarligen så räcker det att man nämner Sadiku för att Imad skall dra på smilbanden
Foto: Samone Falkman

Följer du klubben idag?

– Absolut. Via nätet osv! Beroende på tidsskillnaden i Kina har jag inte haft så mycket kontakt med med spelare men jag snackar med både Danne (Andersson) och Henrik (Larsson) lite då och då!

Vad har du för planer framöver med tanke på att du är klubblös?
– Givetvis att hitta en klubb så fort som möjligt så jag kan fortsätta spela. Sen måste jag börja pensionsspara! Längre fram så hade det varit kul att bli tränare, så Henke får se upp!

Tack för din tid Imad och lycka till med jakten på en ny klubb!

Martin Klinteberg BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*