Hallå där Christoffer Andersson…

…assisterande tränare i HIF som, i eftermiddag, åter träder in i seriespelet efter landslagsuppehållet.

I eftermiddag är det dags för match igen och det kommer ju då ha gått 14 dagar sedan den senaste matchen, hur är känslan i truppen? Hur ser skadeläget ut?

Det ser bra ut. Alla är på gång mer eller mindre förutom Johan Persson som tagit ut skruven och som avvaktar ett tag till. Mikael Dahlberg och Mohammed Abubakari har haft skavanker. Mikael ska göra en ny kontroll i veckan och vi hoppas han ska vara aktuell till helgen. Samma med Abubakari men vi hoppas han ska vara aktuell och kört mer eller mindre fullt förutom några enstaka övningar. Vi är nu på väg hem från en U-21-match med resten av gänget och trots dåligt underlag klarade vi oss utan skavanker vilket var skönt. Veckan har vart så att vi onsdag, torsdag och fredag kört på med tuff träning och många löpmeter. Det kände vi var viktigt för att få matchtempo.

Efter det senaste uppehållet som var så här långt var vi nära att tappa en 4-1-ledning mot ÖIS och man såg att många spelare var trötta, hur har ni gjort för att förhindra att detta ska ske igen?

Vi vill spela matcher varje vecka. Vi tränade tufft inför ÖIS och det är löpmetrar man inte får när man spelar match så det har vi sett till att pumpa in mer utav. Vi har lagt det i träningen istället så vi fått in det med råge. Även om de var trötta så var det vettigt att göra så.

De kommande matcherna ligger tätt, hur tänker ni med matchandet av laget?

Grundpelaren är bästa laget ska spela varje match men sedan kan det alltid finnas parametrar som kan göra att spelare har tufft att spela. Har man gjort det bra i matchen innan så läggs det till så klart och vi pratar med ”fysio” om läget på spelarna så vi har koll på läget för spelarna. Sköter man sig ska man klara spela tre matcher på en vecka och vi kräver av våra spelare att ta löpmetrar i matcherna. Tror alla vill spela match så ofta som möjligt och alla spelare vill vidare och vill man spela ute i Europa ska man klara ett tempo där det spelas dubbelt så mycket matcher som i till exempel Premier League och Champions League. Vi är som sagt inte i närheten av detta och vill man nå dit ska spelarna klara perioder som detta.

Ni har ett fint läge att rycka ifrån AFC, som står för motståndet i dag, efter att de tappade poäng mot Degerfors och skapa rum ner till kvalplatsen, hur tänker man inför det?

Vi tänker inte så utan vi har vart duktiga på att ta en match i taget. Man måste leva i nuet och inte tänka för långt fram och vara noga inför varje match. AFC är ett skickligt lag som släppt in minst mål i serien men har brister och detta förbereder vi spelarna på. Oavsett om det är toppmatch, oavsett motstånd förbereder man sig på samma sätt.

Hur ser ni på AFC som motstånd? Vad blir nycklarna för att slå dem?

Alla lag bedriver försvarsspel på olika sätt. AFCs ambition är att jobba hem och blir inte stressade av att ligga lågt med nästan nio spelare. Vi tar hänsyn till det och hur vi med vårt anfallsspel kan slå sönder deras försvar. När Anders Randrup och Adam Eriksson tar sina löpvägar har många lag svårt att freda sig mot oss. Vi är också trygga bakifrån med innermittfält och backar som kan hitta rätt läge på given signal vilket är en bra signal till våra offensiva spelare.

Hur är känslan inför slutspurten av Superettan?

Vi jobbar hårt och intensivt på träningar. Träningsvilja och att i vardagen göra rätt saker vet vi kommer ge resultat. Vi har hållit oss på banan mer än tidiga år när vi startade säsongen med tunn trupp jämfört med tidigare år. Nu har vi lite bredare trupp och det är skönt. De spelare som jobbar utifrån och som vill slå sig in har jobbat på bra och jag upplever att de är redo att ta chansen när de får den. Plötsligt är någon sjuk eller skadad och då får man chansen och då ska man kunna ta den, annars förlåter man sig aldrig som spelare. Inför slutet av säsongen känns det bra men självklart är det saker som kan bli bättre och det fortfarande ett nytt gäng. Med nya spelare ser vi saker och detaljer som kan blir bättre och även om vi har spelskickliga spelare som kan lösa många av situationerna på planen ser vi en förbättringspotential. Blir aldrig färdig som lag eller som produkt och det är det som driver en som tränare och spelare.

Som vanligt har vi, i samarbete med NordicBet, plockat fram en AOH-special inför eftermiddagens match. Du når den genom att klicka på bilden

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*