Häcken-HIF

210307 Häckens Leonardo Farah Sarin och Helsingborgs Casper Widell under fotbollsmatchen i Svenska Cupen mellan Häcken och Helsingborg den 7 mars 2021 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / COP 89 / MI0099

Det var den självklara gruppfinalen som snarare blev en träningsmatch. Efter en sen kvittering nådde HIF en poäng och fastställde slutresultatet till 1-1

Efter skral utdelning, för HIF, och ”clean sheet” för Häcken så handlade dagens möte snarare om en bra genomkörare för båda lagen. Båda lagen, inte minst HIF, kom med en stark trupp som dock naggats lite efter den matchförberedande träningen som fick se såväl Brandur Hendriksson som Anders Lindegaard tvingades avstå dagens möte

Det var Häcken som  fick matchens första möjlighet på när Tobias Heintz kom fri. Ensam med Alexander Nilsson träffade dock hemmaspelaren stolpens utsida. Bara minuten senare var det Leo Bengtssons tur men avslutet gick en bit över målet

HIF då? Ja, bästa chansen, i första halvlek, kom efter knappa halvtimmen när Wilhelm Loeper slog ett inlägg från höger som gick över Anthony van den Hurk och landade hos Max Svensson som drog iväg bollen på volley som dock gick strax utanför stolpen
Efter en halvtimmes spel fick Häcken straff. Alex Nilsson gick  åt rätt håll och räddade straffsparken vilket innebar 0-0 i paus

Domaren hann dock knapp blåsa till spel igen innan hemmalaget tagit ledningen genom Erik Friberg. Mittfältaren drog på ett skott som styrdes via Casper Widell i en båge in i mål över en chanslös Nilsson.

Häcken kunde ha utökat sin ledning med 20 minuter kvar men åter stod Nilsson för en klassräddning när han avstyrde en frispark som dök snabbt

Med 10 minuter kvar kom Dennis Olsson, Adam Kaied och Jakob Voelkerling Persson in på planen. Olsson, nyförvärvet från Eskilsminne, hade bara varit på plan i tre minuter när han stötte in 1-1 i bortre hörnet. Strax därefter fick även Loeper en chans att ge bortalaget ledningen men skottet gick i burgaveln

På övertid hade HIF, och Olsson, ytterligare en möjlighet men målvakten hann före. Istället blev det delad pott som får anses fullt godkänt sett till motståndet