Glover flyttar hem till Australien

Det blev ingen fortsättning i Tottenham Hotspurs för vår fd målvakt Tom Glover. Efter fem år i England styr han nu åter skutan hem till Australien där han signat ett tvåårskontrakt med Melbourne City

Det var under våren, och i samband med Pär Hanssons efterhängsna skada, som HIF valde att låna in Tottenhams 21-årige reservmålvakt Tom Glover. Tiden i Helsingborgs blev ungefär lika framgångsrik som hans år i England dvs Glover noterades inte för en endaste A-lagsmatch. Men i jakten på speltid, och en hägrande OS-plats, så vänder målvakten nu hemåt till Australien. I hemlandet anses han, i dagsläget, vara en av de mest lovande målvakterna och nu hoppas Melbourne City att han skall kunna utveckla både sig själv och övriga målvakter i klubben framöver.

Glover anlände till Tottenham sommaren 2014. Initialt spelade han med klubbens U18-lag men flyttades upp, till U21-laget, redan i Oktober samma år. 2015/16 blev han bofast i U21-laget och ingick även, vid ett antal tillfälle, i A-lagets matchtrupper som backup till Hugo Lloris och Michel Vorm. Säsongen därpå medverkade han i 11 av lagets matcher i Premier League 2 och har även skrivit in sig i klubbens historieböcker genom att han, i samband med en match i Maj 2017, fick syna det röda kortet. Då matchen spelades på White Hart Lane och klubben fick lämna arenan 10 dagar senare (efter 118 år) så blev det förra HIF-lånet den sista spelaren, någonsin, som blev utvisad på WHL.

I HIF, som han lämnade i somras, gjorde han sig historisk då han nämligen var den första spelaren i klubben från Australien. I övrigt noterades han för några matcher i vårt U21-lag medan han, i A-laget, agerade backup till Kalle Joelsson.

Kontraktet med Melbourne lyder på två år och vi, på AOH, önskar Tom lycka till med sin nya utmaning

Foto: Anna Berg/HIF

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*