Gero bryter tystnaden för AOH: “Det har pågått sedan Januari”

210114 Helsingborgs Alhaji Gero under en träning med Helsingborg den 14 januari 2021 i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0001

De som har läst mina träningsrapporter på AOH samt lyssnat på vår podd vet att Alhaji Gero saknats från träningar den senaste tiden. Spekulationerna om varför har varit många. Men nu vill Alhaji Gero själv öppna upp för AOH och till fansen om varför han har saknats. Därför satte sig han och jag ner för ett samtal inne på Olympia.

Låt oss gå rakt på sakt… Du har saknats från träningar en hel del den senaste tiden. Varför?

” – Jag har haft några personliga problem den senaste tiden. Det handlar om min dotter och jag har därför fokuserat på henne. Jag har varit stressad och jag har inte varit kapabel till att fokusera 100% på fotbollen. Jag har istället fokuserat all min energi och fokus på min dotter.”

Hur länge har det varit såhär?

” – Det här har pågått ända sedan Januari. Klubben har alltid förstått min situation och stöttat mig fullt ut. De har gett mig möjligheten att ge all min tid till lösa situationen med min familj och det har varit därför som du inte har haft möjligheten att se mig på träningarna och ibland inte heller på matcherna. Det här är något som jag går igenom med domstolen då det handlar om vårdnaden om min dotter. Därför har jag inte kunnat vara fullt mentalt närvarande när det kommer till fotbollen.”

Har det påverkat dig mycket?

” – Ja, absolut. Min dotter är mitt allt och hela mitt liv. Jag har känt att jag inte har kunnat göra två saker på samma gång. Mitt ex har försökt ta mitt barn ifrån mig och jag har försökt kämpa för min dotter och därför har jag också känt att jag inte har kunnat fokusera 100% på fotbollen, utan istället lagt all min energi och koncentration på min dotter. Jag är väldigt tacksam mot laget som har förstått situationen, har stått bakom mig och har gett mig tiden som jag har behövt, det uppskattar jag väldigt mycket. Självklart ger jag mitt yttersta när jag är på träningen också men familjen kommer före allt i livet.”

Du pratade lite innan om en del fans som har skrivit till dig om varför du inte är på träningarna. Har det varit svårt att hantera?

” – Ja, det är väldigt svårt att gå igenom sådana meddelanden och svara på för att det är som sagt många människor som skriver om det som händer och det handlar om familjen och jag vill till stora delar hålla det för mig själv. Jag är en figher och jag kommer alltid hit och ger 100% men det kommer också till en punkt mentalt där jag känner att jag inte kan fokusera mentalt på fotbollen, jag måste fighta för min dotter också och det är det som jag har gjort alla dessa dagar. Förhoppningsvis kommer allt bli “Okej” då vi har de sista dagarna i tingsrätten den 21:e och 22:e September, då domen i tingsrätten kommer och det ser jag väldigt mycket fram emot.”

Detta har pågått sedan Januari, har det påverkat din fotboll hela året?

” – Ja, absolut. Barnets biologiska mor har kommit med hemska anklagelser mot mig som har involverat polisen. Men polisen har gjort sin undersökning och har kommit fram till att allt är falska anklagelser och att hon har försökt använda det för att få vårdnaden om min dotter, så det har hon inte lyckats med. Nu går vi mot huvudförhandlingar och att kunna gå vidare i livet, kämpa för min dotter för jag vill inte att hon ska bli vuxen och kunna säga “Pappa, varför kämpade du inte för mig i den här situationen?”. Därför ser du att min dotter är med mig nu eftersom att varje anklagelse som har kommit fram för att få bort vårdanden om min dotter har varit felaktig. Jag är väldigt glad över att lagen, polisen och socialen har förstått allting.”

Så du är helt säker på att du kommer vinna vårdnaden om din dotter?

“- 100%.”

Du nämnde att de sista dagarna i rätten är 21 och 22 september så du kommer vara borta från laget en tid nästa vecka också?

“- Ja, nästa vecka från tisdag till onsdag.”

Men sen efter det är du tillbaka med laget?

” – Ja, absolut”

Bara för att gå tillbaka lite, laget och organisationen har alltid stöttat dig?

” – Absolut. Jag är väldigt tacksam över att få vara i en miljö som den här med alla fansen, personalen, spelare, medicinska, allt. Från dag ett har alla visat mig kärlek och stöd. “Gero, var stark” “Du kommer få din dotter”. Jag kommer alltid att säga att sättet som laget har stöttat mig och sättet som andra individer har stöttat mig, speciellt Lino [Boriero], han har pratat väldigt mycket om han och hans son. Han har lugnat ner mig och sagt att allting kommer lösa sig. Så jag är väldigt tacksam över hela miljön, hela klubben, alla och så klart även fansen. Jag är väldigt glad att fans skriver till mig eftersom att det visar att de bryr sig om mig.”

Hans stora ögon börjar glänsa halvvägs in i hans långa svar och det märks att han är berörd när han tänker tillbaka på stödet han har upplevt.

Du verkar rörd…?

” – Ja, självklart. Det är också därför som jag känner att jag kan berätta för alla så att alla också kan förstå att jag har den här situationen med min dotter. Därför vill jag också lösa allting. När sedan allting är färdigt efter nästa vecka, då kommer jag vara tillbaka och kan ge 100% på fotbollen.”

Låt oss prata lite fotboll också… Ditt kontrakt går ut efter året. Hur ser du på möjligheterna att spela till dig ett nytt kontrakt? Är det någonting du hoppas på?

” – Nä, för att vara helt ärlig så är det ingenting jag tänker på för tillfället, utan nu måste jag ta ett steg i taget och just nu är fotboll inte mitt huvudfokus. Såklart är fotbollen mitt jobb och det är därför jag är här men samtidigt med tanke på situationen som jag är i så kan jag inte göra båda på samma gång. Utan jag bestämde att kämpa för min familj och sedan efter det kan jag tänka på vad som kommer härnäst.”

Med tanke på den tacksamheten som du känner kan du även känna att du vill betala tillbaka med ett avancemang detta året?

” – Ja, självklart. Vi har en väldigt bra trupp som du själv kan se och varje gång vi går och tränar så kämpar vi hårt, vi är glada och vi skrattar. Du ser mycket glädje i laget och det finns mycket lagkänsla. I så många matcher har vi gjort det väldigt bra. Så självklart, varför skulle vi inte kunna gå upp? Vi har matcher framöver nu där vi nu kan leverera och varje match är också en möjlighet att visa fansen att hela laget verkligen kämpar, inte bara för klubben men också för hela staden. Så jag är väl övertygad om att vi har vad som krävs för att gå upp i år. Inte bara genom att kolla på individuella spelare men också kollektivt genom hela truppen.”

Stöd oss på Patreon så vi kan fortsätta vår bevakning av världens finaste förening!

 

 

 

 

 

 

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*