Gefles offensiv HIFs vinst?

Foto: Samone Falkman

I morgon är det dags för sista matchen i årets Allsvenska för HIF. Gefle som står för motståndet har mest att spela för. 

Foto: Samone Falkman
Blir det Linde som vaktar målet även i morgon?
Foto: Samone Falkman

HIF kan dock vinna på att Gefle är piskat att vinna med många mål för att klara kontraktet. Man har tre poäng upp till Falkenberg och dessutom måste man hämta in fyra mål för att gå om hallänningarna.

“Vi ska försöka utnyttja att det är de laget som måste absolut gå framåt. Kan vi vara lite smartare än dem och stå i rätt positioner med ett bra övergångsspel så tror jag att vi kan överraska dem.” säger Karl-Gunnar Björklund till HIF.se

För HIFs del kan en vinst mot Gävlelaget innebära fördelar i Svenska Cupen som avgörs nästa vår. De åtta bäst placerade lagen får två av tre matcher på hemmaplan. Då Åtvidaberg är utslagna ur Cupen kan en vinst i morgon göra stor skillnad för HIF.

“Vi har egentligen inte pratat om det här med cupen, men visst skulle det vara bra om vi kunde få vara med i första seedningsgrupp i cupen. Det har vi varit tidigare.” Säger Roar Hansen till Helsingborgs Dagblad.

Men HIF får klara sig utan David Accam. Han fick en smäll på foten under matchen mot Göteborg och klev av och han tvingas stå över matchen mot Gefle.

Pär Hansson är ett osäkert kort inför lördagen. Målvakten har tränat lätt efter sin halsfluss men det kan komma att bli Andreas Linde som vaktar målet även i morgon.

Matchtruppen: 2. Johansson, 5. Mårtensson, 7. Lindström, 8. Pálsson, 9. Simovic, 11. Smárason, 13. Achinioti-Jönsson, 15. Krafth, 16. Dahlberg, 18. J. Larsson, 20. Boateng, 21. C. Andersson, 22. Linde (mv), 26. P. Larsson, 28. Uronen, 29. Björkman, 30. Hansson, 31. E. Andersson

Björn Velander BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*