Gästinlägg; ”Jönsson briljans från matchen mot BoIS fanns kvar”

Ett av mina första minnen från Olympia är när en ung talang med stort hår gör en båglöpning ut mot långsidan där bollen rullar framåt. För att upprätthålla sin hastighet sprang han utanför planen och rundade linjedomaren, vilket var väldigt roligt för en liten påg.

Idag fick jag se en annan ung talang med stort hår snurra längs med kanten så att “alla” på Grimsta IP bara jublade och skrek rakt ut. Akropolisspelarna, för de var flera runt honom, stod snabbt i korvkön och väntade på domarens slutsignal.

Att Helsingsborgs två representationslag skulle få med sig sex poäng och 9-0 i målskillnad idag var kanske både väntat och härligt. Att däremot herrlaget skulle stå för tre av de målen kändes mer oväntat. Men är det inte härligt med svensk föreningsdemokrati och allas lika värde. Det nystartade damlaget rullar igenom alla matcher och har sju raka segrar med 69 plusmål, hittills… Och det är väl rätt, att man börjar i den lägsta divisionen och förtjänar sin plats i den högsta där ära och evig berömmelse kommer!

Matchen då? Ja, den höga pressen, självförtroendet och Rasmus Jönssons briljans från matchen mot BOIS fanns kvar. Efter Webergs mål kunde HIF även slappna av lite och bjuda på ett läckert kortpassningsspel även under press. Det bästa med de två senaste matcherna är ändå att trots både oavgjort och en-måls-ledning har jag känt ett lugn i kroppen som inte brukar finnas i slutet av HIF:s matcher och en 1-0-ledning. Hoppas det fortsätter så för jag gillar känslan!

Sedan måste jag även nämna Granen. Det tog honom 10 minuter att förflytta sig lika många meter idag när han skulle till sin plats på läktaren innan matchen. Tålmodigt fick alla som ville bli fotograferade med honom och han böjde snällt på ryggen när 120cm-långa barn stod bredvid för sitt foto. Och dessutom fanns det vissa som fick sin selfie förra veckan på Skytteholms IP som skulle ha en till när han nästan var framme vid sin plats..

Då var det Henrik Larsson och idag var det Adam Kaied. Blir hans fotbollsresa i livet hälften så bra som Henkes så blir den fantastisk!

På återhörande / Sven Lundberg

Stöd oss på Patreon så vi kan fortsätta vår bevakning av världens finaste förening!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*