Gashi borta 2 till 3 veckor

Foto: Bjarki Tordarson
Foto: Bjarki Tordarson

Gashi tvingades kliva av i matchen mot AIK. Orsaken var en muskelbristning och den stoppar norrmannen från spel i 2-3 veckor. Även Robin Simovic är borta från Skånederbyt.

Foto: Bjarki Tordarson
Gashi får se Skånederbyt från skadebänken.
Foto: Bjarki Tordarson

Både Ardian Gashi och Arnór Smárason klev av under matchen mot AIK, men värst är läget för Gashi alltså som nu får inrikta sig på rehabträning. “Han har en tydlig funktionsnedsättning och behöver några veckor på sig att rehabträna, uppskattningsvis cirka 2–3 veckor men det får man uppdatera efter hand.” säger HIF:s sjukgymnast Martin Berg till Helsingborgs Dagblad.

Smárason däremot hade bara krampkänningar och klev av i tid, något som gör att han har en betydligt kortare väg tillbaka enligt Martin Berg som säger att islänningen inte är helt utesluten från spel på torsdagen.

Robin Simovic dras med en bristning i ena lårets framsida, en skada som han ådrog sig i semifinalmatchen i Svenska Cupen mot Malmö. Det handlar alltså inte om samma skada som han opererades för under försäsongen utan denna gång är det andra benet som är drabbat, något som medför att inte heller han kan vara med i torsdagens Skånederby.

För Ema Boatengs del, som dragits med en ryggskada, är det täta matchandet ett problem. “Han var klar inför matchen mot AIK men kom inte med i truppen på grund av att han inte tränat tillräckligt. Det är lite problemet när vi har så täta matcher, att det inte blir så mycket träning.” säger sjukgymnast Berg till HD.

Björn Velander BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*