GAIS, statistik och “okända avsändare”

Roade mig smått med att kolla lite statistik inför matchen på söndag mot GAIS. Och statistik ljuger ju aldrig, eller hur? (Lite av en repris på förra veckan…?)

Enligt den beryktade statistiken, har HIF inte förlorat mot GAIS i seriesammanhang sedan 1985!
(Snabb huvudräkning säger att det är drygt 24 år sedan… )
På den tiden, (nu lät jag som Herman Lindqvist), så spelade storheter som Sven-Åke Landgren, Thomas Sjöberg och P-O Ohlsson i våra rödblåa tröjor!

Förra mötet, slutade som väl alla kommer ihåg, med en total demolering till HIF’s fördel 4-1. Och ärligt talat, det ska trots HIF’s trupp-läge, kunna sluta något i den stilen även nu på söndag?

Visst har Lantz, Larsson stor betydelse för HIF, men vi har kommit över det nu va? Vi vet att övriga spelare kan stå upp och “ta en för laget”, genom att ha hög moral och kämpa in i det sista! Det enda som oroar mig, det är att HIF inte alltid har det så lätt i “matcher-som-vi-bara-ska-vinna”

Trots allt, statistiken är på vår sida även denna veckan. Så jag tror på ett 3-1 resultat till HIF!

GAIS tog en seger mot botten-konkurrenten ÖIS i förra matchen. Jag drar inga större växlar på det. ÖIS är totalsågat och kommer garanterat att få åka till den inte alltför charmiga Landskrona IP till nästa säsong…igen…
GAIS har däremot chansen att dra ifrån DIF lite, det kan väl vara en sporre om något? Men att ett taggat HIF tillsammans med 8.700 (?) på Olympia ska gå ner sig och förlora, det ser nog Marcus Lantz till att så inte blir fallet!

***

Efter mitt förra inlägg angående “Stockholms-syndromet” har jag fått en del ökad trafik i min e-postkorg. Mycket till det positiva, mycket medhåll.
(Jag fiskade aldrig efter det, men det bevisar ju att jag hade en poäng kanske?)

Bland all e-post kom där faktiskt ett brev från signaturen “Stockholm i mitt hjärta” (Är det inte en Berghagen-låt de där?)
“Stockholm….” skriver bland annat att jag som “stenbonde” borde väl för f-n veta min plats! Och att sitta där nere på vischan och skriva skit då jag borde hålla åkern ren istället. Även ordet “amatör-journalist” finns med i den mindre smickrande texten från denna. Journalist? Jag? Nej, nope, nada. Jag utger mig inte för ens ha några som helst journalistiska egenskaper…

Ja, här är ju det roliga i sammanhanget.
Jag som “stenbonde” må vara dryg, men nog f-n förstår jag bättre än att signera min e-post med psedonym, då avsändaren står i adressfältet på
e-postet!! (Jag skrattar än…)

Nej, jag lovar att inte berätta vem som skicka det, inte än i alla fall, lite respekt för folk får man ju ha…
Men avsändaren kommer från en större “journalistiskt-utbildad(?)-kvällspress-medarbetare”…

3 kommentarer

  1. Det är inte alltför svårt att fejka vem som är “avsändare”, tänk på det innan du eventuellt går ut med något namn 🙂

  2. Det är stockholms län som har 2 milj invånare och inte stockholms stad… Jämförbart med Västra Götalands län och Skåne län som har 1,6 milj resp. 1,2 milj. Bara en parantes till de som påpekade att Stockholm hade 2 milj…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*