Medan tvillingbrorsan, mer eller mindre, är bofast i A-truppen så har Axel Sjöberg inte riktigt nått enda fram. Enligt uppgifter till AOH så lämnar nu försvararen HIF då han signat ett A-kontrakt med Superettan-klubben Frej Täby

Axel, och tvillingbrorsan Filip, kom till HIF som 13-åringar från Eskilsminne. Bröderna har hållt jämna steg under resan uppåt i HIF men det senaste året har Filip, som håller till på mittfältet, lyckats kravla sig upp i A-truppen medan Axel mestadels spelat med klubbens U19 och U21-lag. För någon vecka sedan kom beskedet att Hammarby visat intresse för den unga försvararen och han fick även möjlighet att visa upp sig i en internmatch. Axel spelade hela matchen och uppenbarligen gillade Stockholmarna vad de såg och nu lämnar den unga försvararen HIF. Dock inte för spel med Hammarby utan deras samarbetsklubb, Frej Täby.

Med andra ord så blir det A-lagsspel för 19-åringen som skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över hela nästa säsong. Frej Täby har haft en kämpig säsong och ligger, i dagsläget, på 14:e plats i Superettan vilket innebär en negativ kvalplats. Sedan tidigare finns två fd HIFare i klubben – Moustafa Zeidan och Jon Birkfeldt.

Vi på AOH önskar Axel lycka till och hoppas åter få se honom i den röda tröjan någon gång i framtiden

Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Föregående inlägg Fd landslagsmålvakt klar för HIF
Nästa inlägg Fyra HIFare i U15-landslaget

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: