Förlust för U21-laget.

Foto: Bjarki Tordarson
Foto: Bjarki Tordarson

Det blev en ny förlust för U21-laget när de under gårdagen åkte till Kalmar för returmötet i B-slutspelet. Vi ställde några frågor till tränare Erik Edman om matchen.  

Foto: Bjarki Tordarson
Glada besked för Elias Andersson trots förlusten.
Foto: Bjarki Tordarson

Trots att man hade Peter Larsson och Elias Andersson som igår blev uttagen till det kommande VM-slutspelet för P17 blev det alltså förlust återigen en förlust. Denna gången med 1-0 på Gastens plastmatta i Kalmar.

Hur tycker du matchen utvecklade sig?
Jag tycker det var en mycket hög klass på matchen för att vara en U21 match. Kalmar är det lag vi mött som genomgående haft bäst lag! Det var en tajt och tät match som avgjordes på en tveksam straff i slutet, Kalmar var lite bättre än oss i första och vi var starkare i andra halvlek.

Var det någon skillnad i prestation eller inställning idag jämfört med mötet hemma i Helsingborg?
Inställning igår precis som förra veckan var mycket bra. Igår hade vi två väldigt starka spelare i smarason och Peter Larsson som bidrog med sin proffsighet och kvalitet vilket gjorde att denna matchen var helt jämn.

Jere Uronen var med i startelvan, han gjorde ett kortare inhopp mot Elfsborg, hur gick det för honom?
Jere såg väldigt bra ut med tanke på 10 månaders frånvaro. Nu gäller det att sakta bygga på detta och om allt fortskrider på ett positivt sätt framöver kan han vara med och konkurrera på slutet om speltid.

Är han redo för 90 minuter med A-laget nu i höst tror du?
Jättesvårt att säga, rent fysiskt har han en bit kvar och man får inte heller underskatta att hans frånvaro från tävlingsfotboll är 10 mån. Det såg väldigt bra ut igår men samtidigt ska man ha respekt för att han behöver tid för att växla upp!

Du tog själv plats som mittback, är det en signal till grabbarna i A-truppen att du är redo att göra comeback om de inte får stabilitet i försvaret?
Min närvaro var mer ett sätt att försöka ha nån som kan påverka och försöka styra de yngre spelarna.

Björn Velander BBL

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*