Finnbogagate Del 5 – Alfred Lämnar!

Jag fick ett tråkigt meddelande precis när jag kom hem från jobb.

 

På twitter stod det:  “Hörður S Jónsson ‏@hoddi23  – @alltomhif @AlltidFullsatt He is signing for dutch side Heerenveen http://www.433.is/frettir/island/alfred-finnbogason-a-leid-til-heerenveen/ …

Spontant så trodde jag det var någon som skulle göra sig lustig över att affären mellan HIF-Lokeren gällande Finnbogasson har dragit ut rejält på tiden. Men det var förmodligen sanning, då Fotbolldirekt gick ut (10 minuter senare) att “de avslöjade” att Finnbogasson lämnar till förmån för Heerenveen i Holland.

Affären är dock ännu inte bekräftad av Heerenveen (i skrivande stund) och enligt Myllenbergs samtal med Marjan på HD, så är inget klart, men allt lutar åt att det är klart att det är klart. (Ja, ni hänger väl med…?)

***

Men… Jag är trots allt övertygad om att Finnbogassons sista framträdande i HIF var i matchen mot Kalmar FF. Allt tyder på att Heerenveen har bjudit över HIF:s bud och gett Lokeren ännu mer klirr i kassan. De 500.000 euro som Alfred var värd i början på låneperioden har nu säkerligen tredubblats (tack vare hans framgång i HIF) och där hänger nog inte HIF med längre i budgivningen. Dessutom är ju lönerna högre i Holland än i Sverige.

***

Det tråkiga med att låna in spelare är just när sådana här situationer uppstår. Vi minns affären med Peter Larsson och FC Köpenhamn ifjol. HIF lånar en back som FCK inte ville ha. Backen gör succé och klubben försöker tjäna ännu mer pengar på honom. Enkel logik i fotbollsvärlden. Och nu har vi samma situation med Alfred.

Trist…

Hur det går med Bedoya? Ja det får vi se efter säsongen.

***

Två dagar innan en viktig allsvensk toppmatch, och fem dagar innan en viktig kval-match till Champions League står HIF utan sin bäste målskytt. Dålig tajming, riktig usel tajming…

***

EDIT (kl. 19:45): Och nu var det bekräftat av Heerenveen. Alfred har skrivit kontrakt med den holländska klubben.

 

 

 

 

 

2 kommentarer

  1. Vi är ju några stycken som i våras var rädda för just detta med att låna en spelare och samtidigt inte täcka upp för de anfallsförluster som HIF gjorde ifjor. Nu ser det ut som om HIF står där med lång näsa inför de viktigaste veckorna och jag kan inget annat än förundras över Jesper Jansson och Paul Myllenberg. De och ordföranden talar om betydelsen av långsiktighet och sparkar tränare och undviker ett U21 lag samt släpper iväg unga spelare. Detta ser inte alls bra ut, inte alls. de forwards vi haft i år har just lyckats hitta rätt med varandra liksom laget och jag kan inte se någon självklar ersättare i truppen. De 2 senaste värvningarna är väl mittfältare? Bedrövligt och förbannat klantigt av HIF:s ledning.

  2. Ge Myllenberg sparken, som VD måste man ta sitt ansvar. Trodde att HIF’s sätt att sköta affäre var förbättrat, men icke. Mina säsongs kort är ganska billiga just nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*