Filip Sjöberg “När jag hade bestämt mig för att skriva på lämnar Henrik och hela processen börjar om”

Filip Sjöberg Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Kontraktsförhandlingarna drog ut på tiden och ett tag så trodde nog de flesta supportrarna att Filip Sjöberg skulle följa tvillingbrorsan, Axels, spår och lämna klubben. Men talangen knöt näven, signade ett nytt kontrakt och har sedan legat i hårdträning hela uppehållet. Nu står han redo att ta upp kampen om en Allsvensk startplats…

Det har gått en knapp vecka sedan HIFs A-trupp kom tillbaka till arbetet. Inför ett 100-tal supportrar klev man in på Filborna IP för att avverka årets första träningspass. Av förklarliga skäl vände de flesta blickarna på nyförvärven men när det, tidigare i veckan, var dags för säsongens första riktiga utmaning – JoJo-testet – så klev en viss Filip Sjöberg fram och visade att vinterträningen hade gett effekt. Tillsammans med förvärvet från Västerås, Ravy Tsouka, blev mittfältaren “last man standing”

Grattis till den delade segern Filip!

– Tack, jag lovade ju kross och jag nådde nästan enda fram. Det gick bra och jag är nöjd med resultatet. Jag kom delad etta med Ravy för vi fick vår sista varning samtidigt. Han kändes stark, jag fråga honom när han skulle ge upp men han fortsatte bara springa säger Filip som även under ungdomsåren legat i topp på just Jojo-testerna

Enligt uppgifter, i media, så hade du erhöll du ett kontraktsförslag redan i somras. Vad fick dig att tveka?

– Ja, det stämmer. Jag blev erbjuden ett treårigt kontrakt i somras när Henrik var tränare. Det var något jag blev sjukt glad och stolt över. Därefter börja tankarna gå, Hur mycket kommer jag få spela osv. När jag hade bestämt mig för att skriva på lämnar Henrik och hela processen börjar om när Olof kom. Under hösten kändes det lite knackigt till en början men sen blev det bättre och bättre. Efter säsongen hade jag och Olof ett snack angående hans tankar om min framtid i klubben och det var efter det som jag bestämde mig.

Fanns där andra klubbar som var intresserad av dina tjänster?

– Det har inte jag koll på utan det får min agent sköta. Jag har fokuserat på att göra det så bra ifrån mig på träningarna och för att spela matcher.

Hur har diskussionen gått mellan dig och Olof Mellberg?

– Vi hade ett bra snacka efter säsongen där han berätta hur han ser på min framtid i klubben och jag var väldigt nöjd med vad han sa. Nu är det bara för mig att prestera på planen.

Under förra säsongen så avverkade HIF tre tränare – skillnaden mellan dessa?
– Det är svårt att säga skillnaden mellan dem. Men det de har gemensamt är att de har lärt mig mycket under tiden jag har haft dem som tränare.

Filip Sjöberg är redo att ta upp kampen om en startplats denna säsongen Foto: Johan Lilja

Hur har din ledighet varit och hur har det fungerat med träningen under denna perioden?
– Min ledighet har varit bra. Det har bestått av mycket träning tillsammans med Jakob (Voelkerling-Persson). I slutet av november lade vi upp ett träningsprogram som vi följde hela december för att kunna fightas om en startplats till våren. Det känns som det har fått utdelning nu när vi har börjat träna.

Vilken roll ser du dig själv i?
– Jag ser mig själv konkurrera om en plats främst som yttermittfältare och jag kommer träna hårt för att bli en startspelare under året.

Hur ser du på nyförvärven och den ökade konkurrensen?
– Jag tycker att nyförvärven har varit bra på träningarna. Det blir mer konkurrens och det skapar en bättre träningsmiljö som alla lag vill ha, så det är inget konstigt. Det gäller bara att jag tränar bättre än dem jag konkurrerar med.

Den personliga målsättningen för 2020?
– Min personliga målsättning detta året är att starta så många matcher det bara går. Jag kommer göra allt för att få spela och jag är långt ifrån nöjd så här långt

Vad tror du om HIFs chanser kommande säsong?
– Jag tror att det kommer bli ett bra år för oss. Det har känts bra på träningarna här i början med ett hungrigt lag med många som visa upp sig. Kan vi fortsätta ha en bra träningsmiljö resten av året kommer vi vara starka i år.

Var är Filip Sjöberg om fem år?
– Då hoppas jag på spel någonstans ute i Europa, helst Italien

Fem snabba frågor:

Gräs eller Plast?
– Gräs

VAR eller inte VAR?
– Inte var och bättre domare…

Allsvenskan – Vår/Höst eller Höst/Vår?
– Vår/höst

VM-final eller CL-final?
– CL-final

Italien eller England?
– Italien

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*