Fia Nilsson: “Även om det är en stor klubb är allting familjärt”

Vi fortsätter vår serie om de personerna i HIF som arbetar “Bakom Båset”. Idag presenterar vi Fia Nilsson, som arbetar som medlemsansvarig på HIF. 

Fia, för de som inte känner till dig, kan du inte berätta lite om vem personen Fia Nilsson är? 

Jag är 39 år gammal och bor i en villa ute i Ödåkra med sambo, hund och undulat. Är en person som tycker väldigt mycket om djur och natur och spenderar mycket tid ute i skogen, är även en som uppskattar att umgås med mina vänner och arrangera fester.

Foto: Bjarki Tordarson
Foto: Bjarki Tordarson

Har du alltid varit HIF:are? 

Det har jag faktiskt varit, farfar och pappa har alltid gått till Olympia, även om jag inte varit aktiv supporter så har HIF alltid varit med mig sen barnsben och när jag bodde i Göteborg gick jag och såg dem när de kom till staden. 

Hur ser din yrkesmässiga bakgrund ut? 

Innan jag började här läste jag Idrottsvetenskap i Halmstad, med inriktning på Idrottspsykologi och barn med särskilda behov. Före det arbetade jag inom restaurangbranschen i tretton år i såväl Helsingborg som Göteborg, då var man servitris, hovmästare och sist restaurangchef på Grand Hotell.

Foto: Bjarki Tordarson
Foto: Bjarki Tordarson

Nej, idrottsbakgrund har jag men inte någon fotbollsbakgrund, gymnastik och konståkning har jag tävlat i.

Vad är dina huvudsakliga arbetsuppgifter? 

Det är rätt mycket, jag är dels medlemsansvarig men håller även i skolprojektet (*) och Rio-Nalle klubben vilket förstås innebär en hel del olika sysslor.

Kan du inte beskriva hur en vanlig arbetsdag i Fia Nilssons liv ser ut? 

Först åker jag till Rundgången på morgonen och arbetar i knappt en timme, sen är det läge för mig att promenera bort till Olympia där jag har rundvandringar fyra dagar i veckan med skolor. På eftermiddagen går vi tillbaka till Rundgången då är det mer medlemssysslor som gäller, både för föreningen men också med Rio-Nalle klubben. Det är allt från att knappa in uppgifter i datorn, packa paket till medlemmar och sitta med i möten för publikfrämjandet på Olympia.

Vem är din närmsta chef?

Christian, HIF:s försäljningschef.

Vilka är de viktigaste faktorerna för att du ska göra ett bra resultat inom ditt arbetsområde?

Ett väl fungerande medlemsregister, vilket vi har – men jag har även arbetat här innan vi fick det. Kommunikation mellan avdelningarna är viktigt, eftersom mitt arbete går lite mellan avdelningarna. Sen är det viktigt för mig själv att upprätthålla en viss självdisciplin eftersom jag arbetar med så många olika saker, när skolprojektet är vid lunch får man mentalt slå om till nästa projekt.

Foto: Bjarki Tordarson
Foto: Bjarki Tordarson

Det är en dynamisk miljö, man får vara med om så många höga toppar och djupa dalar, det är säkert en miljö många inte hade hanterat för det sportsliga resultatet märks av överallt. Vi märker ju på samtal utifrån hur det går för laget, men det märks även på oss som arbetar här. Man arbetar så nära spelarna och även om det är en stor klubb så är allting familjärt, man känner sig delaktig i allt och hålls inte utanför i några diskussioner. 

Under dina år här, hur har ditt arbete förändrats?

När jag började här så anställdes jag till skolprojektet på 100 %, men det föll så rätt och efter att allt föll på plats så hade jag mer tid över och då kom satsningen på medlemmarna. När man gjorde den satsningen bytte man ut alla gamla Excel filer och byggde upp ett helt nytt system med alla förmåner etc. så då blev jag medlemsansvarig. I det ansvaret har man ju ansvar över administrativa saker så som rent knappa in data om medlemmar, men även arrangera kickoffer och vara högst delaktig i årsmötet – som är det största för medlemmar och arrangeras årligen. 

Foto: Bjarki Tordarson
Foto: Bjarki Tordarson

Sätter du upp personliga mål i din yrkesroll för säsongen? 

Ja det gör jag, jag är sådan som person som behöver göra upp personliga mål. Även om där är toppar och dalar kan man inte bara skylla ifrån sig på lagets prestationer i allsvenskan – man måste ändå sätta upp mål att nå.

Hur tror du att det kommer gå rent sportsligt för HIF i år? 

Jag är en stor optimist så jag tror att dem blir topp fyra – definitivt.

 

*****************************************************************

 

* Skolprojektet har pågått under sju läsår och har hittills engagerat omkring 11000 tolv åringar. Projektet är i tre steg, enligt följande:
Steg 1: Fia åker ut till klasserna och föreläser om kost, motion, kamratskap, fair-play, läktarstöd och mycket mer. Med sig har hon korta filmer där spelarna säger sina åsikter om de ämnen Fias föreläsning berör.

Steg 2: Klasserna kommer till Olympia och träffar där Fia som tar med dem på en rundvandring där de både får ta del av Olympias historia och titta på en träning med A-laget.

 

Steg 3: Fia samlar alla sjätteklassare hon har träffat under året för att gemensamt titta på en allsvensk match. I år är det HIF-Häcken den 13/5 som gäller.

 

*****************************************************************

bbl_jimmy_fors

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*