Fd skyttekung sadlar om – blir spelarutvecklare i Hammarby

050717 Fotboll, allsvenskan, Helsingborg - Örgryte: Daniel Andersson, Imad Khalili och Andreas Granqvist, Helsingborg. Jubel, tack till publiken. © Bildbyrån - 61933

På sin hemsida meddelar Hammarby att den förre HIFaren, anfallaren Imad Khalili, blir en del av lagets tränarteam, där hans huvuduppgift kommer vara individuell spelarutveckling. Klubben meddelar även att 34-åringen fortsatt kommer vara tillgänglig som spelare – men att hans ”nya tränarroll kommer få allt mer utrymme”.

– Vi gör om Imads avtal något och han kommer fortsatt vara registrerad som spelare, fast han är numer främst en del av tränarteamet. Att han fortfarande är nära spelargruppen tror vi är något både vi och han kommer ha stor nytta av. För att det inte ska bli för mycket på samma gång kommer Imad fokusera på A-truppen till att börja med, men vi har ju vår U23-trupp som han också kommer att jobba med på sikt, säger sportchefen Jesper Jansson till klubbens hemsida

– Vi är övertygade om att han är helt rätt person att ha i ledarstaben där han får jobba med individens utveckling och han kommer nu att växla över från spelare till tränare. Han är en oerhört klok person, inte minst när det kommer till fotboll, och han är respekterad i spelargruppen och bland tränarna.

Imad Khalili började sin karriär i Högaborgs BK innan han, 2005, tog klivet över till HIF. Under sina tre säsonger, i klubben, hann han med ett trettiotal matcher men anfallaren var även utlånad till såväl danska Randers och Bunkeflo. 2008 valde Khalili istället att skriva på för IFK Norrköping där det stora genombrottet kom. Efter nästan sex säsonger i Peking återvände han dock, sommaren 2013, till HIF för en andra vända. Khalili blev 2013 skyttekung i Allsvenskan med sina 15 mål, fördelade på åtta mål för Helsingborg och sju för IFK Norrköping.

Någon längre period blev dock inte i HIF utan utlandet lockade och det blev istället en vända till såväl Saudiarabien, Förenade Arabemiraten som Shanghai innan anfallaren, 2015, återvände till Sverige där valet föll på just Hammarby.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*