Fd PL-mittfältare tränar med HIF

Förra veckan testade HIF tre spelare men där svalnade intresset rätt snabbt. Nu är det dags för nästa provspelare men denna gången handlar det om en betydligt mer meriterad spelare

Följer du Premier League-klubben Fulham så känns kanske namnet Chris David inte helt fjärran. Den 25-årige David, med erfarenhet från det Holländska U21-landslaget, tillhör nämligen den exklusiva skara av spelare som gjort mål i sin PL-debut. Olyckligt nog så hjälpte detta föga för den holländska yttermittfältaren som strax därefter fick lämna klubben. Men målet, som kom i Fulhams sista match säsongen 2013/14, var en riktig pärla som kan vara värd att beskådas några gånger till.

David, som är född i Amsterdam, hamnade tidigt i holländska FC Twente men hann aldrig representera klubben på A-lagsnivå innan han värvades av Fulham 2014. Tiden i England innebar dock begränsat med speltid och han lånades tillbaka till Twente under en period. Totalt blev det en PL-match och en handfull matcher i The Championship innan engelsmännen bröt kontraktet. I stället skrev han på för Go Ahead Eagles men åkte på en allvarlig knäskada som höll honom borta i nästan 18 månader.

I juli 2017 skrev han på ett kontrat med FC Utrecht men även där har speltiden uteblivit och i somras bröt man kontraktet och sedan dess har mittfältare provtränat med olika klubbar.

Senaste veckorna har David varit i England och provspelat med Championshipklubben Bolton och imponerat stort. Tre mål på tre matcher varav de senaste kom i måndagens U23-möte med Nottingham. Engelsmännen skall vara intresserade av att signa mittfältaren men deras ekonomiska situation har inneburit att klubben har dragit på sig ett sk Transfer embargo vilket förhindar dem från att värva nya spelare under en period. Därför vänder nu David, och hans agent, blickarna mot den skandinaviska marknaden.

Enligt HIF kommer yttermittfältaren, som även kan spela som 10:a, träna med laget torsdag och fredag samt medverka i lördagens möte med Odense

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*