Fd HIF-försvarare blir spelaragent

Joel Ekstrand blir spelaragent efter den avslutade karriären Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN / Cop 234

Efter spel i såväl Italien, som England, vände den förre HIFaren, Joel Ekstrand, åter tillbaka till Allsvenskan med förhoppning om att åter få fart på karriären. Skadorna satte dock stopp för fortsatt spel och skorna hamnade på hyllan. Men fotbollen släpper 31-åringen inte utan kliver istället i i agentbranschen

Ekstrand anlände från Lund 2005 och tre år senare debuterade han, i den röda tröjan, när HIF klev upp mot PSV Eindhoven i UEFA-cupen. Den då 19-årige mittbacken spelade omgående till sig en ordinarie plats i försvaret och var en av nyckelspelarna i truppen under några säsonger. Inför 2011 klev italienska Udinese in och köpte loss Ekstrand som stod redo för sitt första utlandsäventyr. Även om tiden i Italien inte riktigt blev vad man hoppats på så skulle en utlåning till engelska Watford åter få fart på karriären. I England passade försvararens tuffa spelstil och efter ett år, på lån, så valde engelsmännen att köpa loss den förre HIFaren i jakten på att ta klivet upp i högsta divisionen.

Säsongen 2015 var Ekstrand given som mittback i Watford när laget tog klivet upp till Premier League. Men i slutet av säsongen hände det som inte fick hända. I en match mot Ipswich gick han upp i en duell men landade sedan snett och vred till sitt ena knä. Korsbandet var av och det som skulle bli en rolig säsong i Premier League blev i stället ungefär nio månaders träning utanför fotbollsplanen.

Joel Ekstrand under sin tid i HIF
Foto: Bildbyrån

Resan gick vidare till lag, såsom Bristol City och Rotherham, innan han slutligen, inför 2018, vände hemåt till Sverige. Valet föll på AIK och tanken var att karriären skulle ta ny fart men så blev inte riktigt fallet för den förre HIFaren. Efter att ha spelat fem minuter mot Halmstads BK, i svenska cupen, skadade sig mittbacken kort efter att allsvenskan börjat. Konsekvensen blev att Ekstrand missade hela vårsäsongen och totalt blev det bara bara två korta inhopp under 2018. Inför 2019 var försvararen, för första gången på många år, i full träning och alla var överens om att en Joel Ekstrand, i form, skulle bli en stor tillgång för vilket Allsvenskt lag som helst. Skadorna vill dock inte riktigt vill ge med sig och den förre HIFaren valde att avsluta karriären. Men fotbollens släpper den nu 31-årige Ekstrand inte utan i veckan kom beskedet att han istället sadlar om till spelaragent.

– Jag är fotbollskär i grund och botten. Det blev ett naturligt och självklart steg, säger Joel Ekstrand, som kommer samarbeta med Martin Klette och Fredrik Söderström på Wagnsson Sports & Entertainment. till Fotbollskanalen.

– Under karriären hade jag aldrig som tanke att bli agent. men under min fotbollsresa har jag varit med om många olika saker och när jag stötte på Wagnsson Sports & Entertainment, som jag framförallt samarbetade under de sista åren, så kände jag att det var ett bra och professionellt företag att ansluta till

Wagnsson Sports & Entertainment företräder bla Nermin Karic som provspelade med HIF under träningslägret på Cypern. Andra kända spelare är Axel Sjöberg (Columbus Crew), Hjalmar Ekdal (Sirius) och Besard Sabovic (Mjällby)

Vi på AOH önskar Joel fortsatt lycka till med sin nya karriär

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*