Ett reservbetonat FCK som kommer till Olympia

HIF kliver äntligen in på Olympias gröna matta efter en lång försäsong där laget gått obesegrat i åtta raka matcher. Att kvällens genrep är av större vikt för HIF är det ingen tvekan om efter att vi synat FCKs trupp som närmast kan liknas med ett reservlag.

Med sju spelare på landslagsuppdrag så är det kanske inte konstigt att FCK har svårt att ställa ett ordinarie lag på benen. Nu är detta knappast någon nyhet då detta blir kontentan av ett genrep under landslaguppehållet. För att täcka upp de frånvarande spelarna så har man, förutom 10 A-lagsspelare, valt att fylla på med sju U19-spelare och två lånespelare, Antonio Rocco Romeo från Köge och svenske Edvin Kurtulus som, i vanliga fall, håller till i Superettan med Halmstads BK.

I söndags spelade FCK sin sista seriematch, seger med 3-1 mot Hobro, och nu väntar slutspelet där Esbjerg står för motståndet om 10 dagar. Ingens av målskyttarna från den matchen har följt med laget till kvällens match på Olympia. Nu skall man ju inte underskatt FCK för den sakens skull då det vimlar av talanger i kvällens trupp. Klubbens U19-lag har dock, såhär långt, haft en mindre lyckad säsong och parkerar på näst sista plats i sin serie med bara två segrar på 12 matcher.

HIF får undvara lagkaptenen Andreas Granqvist, samt skadade Pär Hansson, men kommer, i övrigt, med full trupp.

Målvakter
31 Frederik Ibsen
41 Christoffer Monty (U19)

Försvarare
2 Guillermo Varela
3 Pierre Bengtsson
5 Andreas Bjelland
20 Nicolai Boilesen
37 Ludvig Henriksen (U19)
39 Antonio Rocco Romeo (Lån)
54 Edvin Kurtulus (Lån)

Mittfältare
6 William Kvist
8 Nicolaj Thomsen
24 Robert Mudrazija
33 Rasmus Falk
45 Jonathan Canto (U19)
50 Felix Winther (U19)

Anfallare
7 Viktor Fischer
40 Mohamed Daramy (U19)

44 Alexander Hjælmhof (U19)
52 Muamer Brajanac (U19)

FCK har följande spelare på landslagsuppdrag:

Peter Ankersen (Danmark), Jonas Wind (Danmark U21), Pieros Sotiriou (Cypern), Denis Vavro (Slovakien), Sotirios Papagiannopoulos (Sverige), Jesse Joronen (Finland) och Carlos Zeca (Grekland). Dessutom klev skyttekungen Robert Skov av, lättare skadad, i segermatchen mot Hobro men det hade spelat mindre roll då anfallaren var uttagen till Danmarks landskamper mot Kosovo och Schweiz.

Matchen, som spelas på Olympia, startar klockan 18.30 och kan du, mot någon förmodan, inte finnas på plats så kan du följa matchen på Cmore med start klockan 18.20

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*