För någon timme sedan basunerade HIF utan att man endast hade knappt 400 sittplatsbiljetter kvar till morgondagens avgörande match mot Halmstad. Samtidigt väljer kvällstidningarna istället att lägga fokus på en soffa…

Härligt att se hur helsingborgarna sluter upp bakom sitt lag inför morgondagen
Härligt att se hur helsingborgarna sluter upp bakom sitt lag inför morgondagen

Att HIF lyckats kränga över 9000 biljetter (Olympia tar 11500) visar att helsingborgarna verkligen är beredda att gå man ur huse för att stötta sitt lag till en bibehållen plats i nästa års Allsvenska. Södra lär koka och med knappt 400 biljetter kvar på sittplats är det upplagt för en fotbollsfest 

Samtidigt som HIF, och Helsingborgs Dagblad, fokuserar på matchen så går kvällspressens redaktioner i spinn över en Blocketannons som Linus Hallenius publicerat. En soffa har plötsligt fått huvudrollen i schismen mellan Henrik Larsson och hans anfallsförvärv. Jag hoppas att Hallenius kan gå ut och bekräfta när soffa är såld eller så kanske kan väntar till efter säsongen.

Helgens mest omtalade nyhet...utanför Helsingborgs stadsgräns!
Helgens mest omtalade nyhet…utanför Helsingborgs stadsgräns!

På tal om Hallenius så lär han väl tillhöra kategorin spelare som troligtvis inte återfinns i truppen inför nästa säsong. Han blir dock inte ensam om att lämna men det handlar nog mer om serietillhörighet och vem som återfinns på tränarbänken kommande säsong. 

Att Atakora, Björkman och Dahlberg står utan kontrakt kommande säsong vet vi. Listan innehöll även Anton Wede men Årets HIFare valde att förlänga för någon vecka sedan och är därmed klubben trogen ytterligare något år. 

Jag tror inte att någon spelare sitter på klausuler om spel i Allsvenskan då, troligtvis, ingen kunde tro att klubben skulle befinna sig i det här utsatta läget. Men någon (läs Jesper Lange) har redan deklarerat att han är för bra för Superettan och några har oerhört svårt att ta plats i truppen (läs Darijan Bojanic) så visst lär spelare försvinna oavsett framöver.

Anton Wede har tillhört en av HIFs främsta denna säsongen och fortsätter även kommande säsong Foto: Björn Wijk
Anton Wede har tillhört en av HIFs främsta denna säsongen och fortsätter även kommande säsong
Foto: Björn Wijk

Det finns säkerligen intresse från utländska klubbar vad avser spelare som Jordan Larsson och Matthew Ruisike (fanns några i somras som studerade anfallaren)och det kan nog också bli svårt att behålla Adam Eriksson och Johan Mårtensson om man får ta klivet ner. 

Dock är detta bara rena spekulationer och full fokus ligger givetvis på morgondagens möte. Strax efter klockan 15 vet vi om operation ”Rädda HIF” lyckats och om vi får uppleva Skånederby även kommande säsong. För inte låter Dalkurd, Frej och Värnamo lika lockande en kall vårdag i April…

Vi ses på Olympia

Martin Klinteberg BBL

Föregående inlägg Kvalserien lever…
Nästa inlägg Den tunna tråden…

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: