Den tunna tråden…

 

Det tog inte en minut efter att slutsignalen gått så kom första meddelandet.
”Ajajajaj det blir jobbigt i morgon.”

Den tunna tråden
Mellan vitt och svart

När jag gick till bilen började regnet falla. Jag borde förstått det, min tyska barometer visade på Regen (regn) innan jag körde hemifrån. Under matchen i Halmstad skrev jag en tweet om att energin från ångesten hos kvalsupportrar kunde ersätta Ringhals. Det var så det kändes när jag ställde mig där på läktaren. En energi som fanns där som en klump i magen. De som följt HIF denna säsong visste att det långt ifrån var klart. Men det fanns ett hopp.

Den tunna tråden
Mellan dag och natt

När målet kom fanns det inget annat, men var det verkligen bara jag som kände att den där knuten i magen inte löstes upp helt? Det var ett par minuters obegränsad glädje. För några minuter var HIF kvar i Allsvenskan. Men bara minuter senare var det inte så längre.

Den tunna tråden
Mellan att finnas eller ett stort ingenting

Vi kan diskutera domarinsatser och uppgivna insatser under säsongen tills vi blir blå i ansiktet. Det förändrar inget alls. Jag visste precis vad avsändaren i meddelandet menade. Det kostar på att bo och jobba i Halmstad när man är uttalad och stolt HIF-supporter. Speciellt i morgon. Men jag kunde bara skriva som det var. Det blir inte värre än vad det är just nu.

Den tunna tråden

När jag stannade i Ängelholm för att handla på vägen hem fick jag veta att några personer, huliganer, tagit sig in på planen med masker för sina ansikten för att… ja jag vet inte vad de ville visa egentligen. Men att de tror att de är supportrar till klubben när de ger sig på våra spelare visar ju precis hur vilsna dessa idioter är. För det är precis det ni är. Idioter och kretiner. Ni har inte något med fotbollen eller klubben att göra. Att ni känner att ni måste maskera er visar just det. Ni är fega och jag hoppas att ni håller er borta från allt vad fotboll heter. Det ni sysslar med har inget med supporterskap att göra.

Om ni vill ta en saklig diskussion så är ni välkomna. Det är tid för reflektion och diskussion, att försöka slå ner de egna spelarna är varken det ena eller andra. Det enda det sänder ut är pinsamma signaler till fotbollsvärlden. Det som har hänt klubben är inte något som man kan lasta Henke eller Jordan för. Det är större än så. Precis som att klubben är större än ett förlorat kval.

Jag rekommenderar lyssning på Peter LeMarcs senaste album och då just låten ”Den tunna tråden” vilken jag citerat ovan. Det går att nå mig på bjorn.velander@gmail.com men jag har en känsla av att ni inte kommer att höra av er för att prata om det. För det är inte så ni arbetar. Ni står inte för det ni gör.

Björn Velander BBL

 

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*