En träningsmatch i Januari

Säsongen är igång. Ja, matchsäsongen det villl säga, för säsongen startade redan för en knappt månad sedan. Första matchen för året var i ett polar-landskap i skånska Bjärnum. Motståndet stod Halmstad för och matchen slutade 2-2.

Personligen lägger jag inte för stor vikt vid resultatet. En träningsmatch är fortfarande precis som det heter, en träningsmatch. Träningsmatcher i Januari ska INTE vara en match där du spelar in startelvan. Det är ett tillfälle att pröva olika variationer, svårare än så är det inte. Det är inte förrän de två sista matcherna innan serien som vi verkligen kan se embryoet till en eventuell startelva mot Brommapojkarna.

Jag var inte själv på plats i Bjärnum under gårdagen. Jag valde att lyssna på web-radion med Frederik som kommentator. Frederik skötte det bra, trots att det var långt ifrån entusiasm á la Lasse Granqvist. Enligt Frederik själv (under sändningen) var det drygt 400 personer som lyssnade på matchen. Lägg där till de dryga 600 som såg matchen på plats så får vi ju summan av drygt 1000 personer som engagerade sig igår. Och det är naturligtvis en mycket bra siffra för en match som inte betyyde mer än att utesäsongen var igång. Och detta UTAN att Henrik Larsson fanns med… Intresset för årets HIF kommer bli minst lika stort som tidigare år, absolut!

***

Rasmus Jönsson till AOH om matchen igår:

Matchen igår mot HBK inledde säsongen. Hur kändes det att vara igång utomhus (förutom kylan då förstås)?
– Det kändes riktigt bra att vara gång igen, alltid kul med match.

Tycker du att en match som genomförs i dryga -10 grader ger en rättvis bild spelmässigt?
Det var inte kylan som var det värsta tyckte jag utan att planen var så hal. Var mer det som gjorde att det blev svårspelat.

Mål i första matchen, måste vara en rätt skön känsla trots att det var träningsmatch?
Det är såklart alltid skönt och viktigt för självförtroendet att göra mål, spelar ingen roll vilken match det är.

Du framställs i media (HD) som HIF’s förstaval som anfallare. Känner du pressen av att prestera ännu mer i år?
Svårt att säga, inget jag tänker något speciellt på. Mer att jag har krav på mig själv och känner att jag vill ta något steg till jämfört med förra säsongen.

***

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*