6 miljoner flög sin kos…

Övergången till Manchester City för Mariga stoppas av det engelska fotbollsförbundet, anledningen? Mariga fick inte sitt arbetstillstånd beviljat. Och så försvann 6 härliga miljoner för HIF’s del i byråkratins djungel…

Övergångssumman ryktades vara på väg upp emot upp emot 100 miljoner svenska kronor – varav runt sex miljoner då skulle gått till Helsingborg – men så blev alltså inte fallet den här gången.
Det är såklart väldigt tråkigt, det beloppet hade varit en perfekt skänk från ovan, säger HIF:s klubbdirektör Paul Myllenberg till fotbollskanalen.se.

Även om dessa pengar “endast” var tummade att betala av skulder, så minskar ju naturligtvis chansen för HIF att lyfta fram pengar till en eventuell transfer. En klar besvikelse så klart.
Vår målsättning är att öka takten i avbetalningarna, men samtidigt hade vi ju förstås inte budgeterat med de här pengarna, säger Myllenberg.

Även om de flesta “förstå-sig-på-are” inte tror att detta var slutet av affären, har jag väldigt svårt att tro att Manchester kommer jaga vidare på Mariga vid nästa transfer-fönster. Ett lag i Man C:s kaliber, både var gäller ekonomi och status, hittar säkerligen ett dussintal spelare i samma kaliber som Mariga, utan att behöva jaga arbetstillstånd.

Som sagt, trist, mest för HIF’s del, men även så klart för Marigas del. Vem skulle inte vilja spela i Premier League?

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*