En stillsam kväll på konserthuset

Troligtvis är det mer drag på Symfoniorkesterns lunchkonserter än vad HIF hade att erbjuda på sitt årsmöte som satte punkt för ett av de sämre åren i klubbens historia!

Missförstå mig inte. Visst bjöd klubben upp till dans men publiken bjöds varken på några fräna utspel, hetsiga diskussioner eller någon större dramatik. Snarare ett av de mer lugna och planenliga årsmöte under 2000-talet. Allt flöt liksom på trots skifte av ordförande och ett, som vanligt, svagt ekonomiskt resultat.

Årsmötet höll man på Konserthuset inför drygt 450 medlemmar

Ljudvolymen, hos de drygt 450 medlemmarna, gick bara i taket vid tre tillfälle. När den legendariska hedersordföranden, Ingvar Wenehed, äntrade scenen. När Krister Azelius röstades fram som ny ordförande och när A-lags representanterna, PeO Ljung, Christoffer Andersson och Andreas Landgren, klev upp på podiet. Roligare än så blev det inte.

Det var snarare en välregisserad show av vår klubbdirektör, Mats-Ola Schulze, som motade Olle i grinden genom sitt engagerande och väl förberedda sätt. Där har klubben verkligen hittat någon som kommer stå stadigt om det blåser upp till storm.

Kalle Joelsson, Carl Thulin och Max Svensson var ibland de spelare som fick ta emot utmärkelser och stipendier. I röd kostym, hedersordföranden, Ingvar Wenehed

Man delade ut stipendier, gick igenom ekonomin, diskuterade framtid, organisation och skadeläget i A-truppen. Kort och gott en väldigt trevlig och behaglig kväll. Troligtvis beror ev uteblivna diskussioner på att HIF numera är en betydligt transparentare klubb och att stämningen i- och omkring klubben är försiktigt positiv. Något som faktiskt revisorerna även berörde när man gav sitt ok till budgeten för 2017 ( om än som vanligt med millimeter gräns)

Kvällens tre viktigaste punkter? Förutom att vi har lagt ett uselt 2016 bakom och det med ett eget kapital om 800 tkr på banken…

  • SÅT lämnar över ordförandeposten till 53-årige Krister Azelius. FCH ordföranden (ja han är faktiskt även det fram till Juni) var tillfrågade tidigare men ville inte komma till “dukat bord” utan tackade nu ja för att  få möjligheten att bygga upp HIF från grunden. Dessutom tillkommer, förre spelaren, Oscar Rönningberg och Helsingborgs Bryggeris ägare, Hans Nelson, i styrelsen som därmed utökaS till 8 personer 
Under stort jubel valdes advokaten Krister Azelius till ny ordförande
  • Olympia Invest dvs möjligheten att köpa andelar i klubben. Totalt 80-andelar a 250 tkr styck som ska ge klubben 20 mkr, fortsätter. Nu med full fokus från klubbdirektör och styrelse. Deadline flyttas fram till siste Juni.
  • Målsättningen att åter bygga upp en klubbkänsla som ska få klubben att “återta mark” och öka medlemstalet långt utanför stadens gränser. Transparens genom extra medlemsmöte med start Maj, September och även ett efter säsongen. Allt för att öka känslan av tillhörighet och att man är “vi” med HIF.
Pe0, Chrisse och Andreas Landgren intervjuades på scenen om allt från skadeläge till säsongsinledning. Dessutom avslöjade PeO att man nu börjar träna på gräs inför premiären

Avslutningsvis en liten intressant reflektion i sammanhanget. HIF hade 387 röstberättigade medlemmar på plats igår. Det är betydligt mer än vad Sveriges toppklubbar mäktar med. AIK (154), Djurgården (229), mff (326), Göteborg (366) är fortfarande en bit ifrån. Det tyder på att HIF berör och engagerar! Och att klubben redan är en bit på vägen i arbetet, och målsättningen, med att ta HIF tillbaka till där man hör hemma – i toppen av det svenska fotbollssystemet!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*