En premiärmatch med fler frågor än svar

Då var äntligen premiären avklarad. Och även om det blev en ganska ohotad HIF-seger, var det varken något propaganda-spel eller något stabilt HIF-lag vi nästan 2500 fick se på balkongmattan i Höör.

Även om den “riktiga” premiären, allsvenskan,  är fyra veckor bort har nu HIF möjlighet att dels spela in laget, och samtidigt ha chans till Europa-spel. Och eftersom HIF har klart uttalat att de siktar på att ta hem cup-pokalen, hade man kanske förväntat sig lite mer, lite extra av spelet igår. Men en seger innebär tre poäng i detta gruppspel av svenska cupen. Och det var ju målet för dagen.

Foto: Samone Falkman
Emil Krafth – landslagsmannen
Foto: Samone Falkman

Om vi ska plocka fram lite positivt, och det är ju alltid lite roligare, eller hur?
Försvaret med Pär Hansson och de fyra backarna gjorde ett stabilt intryck. Främst vill jag ge ytterbackarna, och tillika landslagsbackarna, Uronen och Krafth en liten extra hyllning. De kommer sannerligen att bli de två nyttigaste pusselbitarna för HIF under året. Och jag förutsätter att de kommer bli lika stabila i anfallsspelet som de är i försvarsspelet. Pär Hansson hade i och för sig inte mycket att göra. Men det kändes tryggt att ha honom där. Och det kanske visar sig att 2013 bara var ett mellanår för honom helt enkelt?

Mittfältet med Boateng och Accam som yttrar och Gashi samt Landgren som centralfigurer var inte lika stabilt som försvaret. Dock tycker jag att Landgren, som var matchens bästa spelare, gjorde ett stabilt jobb och räddade sin parhäst Gashi från att floppa totalt.
De vindsnabba Accam och Boateng gjorde väl inte sina bästa matcher, men det finns mycket boll i de grabbarna. Får de bara bli kompis med just bollen, så kommer det bli mycket intressant i Allsvenskan.

Smarason, som trots skadebekymmer gjorde vad det förväntades. En bra stabil insats. Däremot blev jag inte helt övertygad om att Lindström är ett bättre alternativ än Santos och Kinnander. Men jag låter Roar fortsätta med sin idé innan jag sågar något överhuvudtaget.

Tre poäng mot Ljungskile alltså. Och nästa motstånd heter Torslanda. Det känns som att HIF bara behöver “spela av” matchen mot Syrianska, då jag förväntar mig att de har sex poäng inför den matchen.

bbl_fredrik_ymer

 

 

1 trackback/pingback

  1. Veckan som gick – Premiären avklarad! : | Allt Om HIF |

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*