En mycket viktig trepoängare på Olympia

Efter en mållös första halvlek fick HIF-arna hål på Stojan Lukic i Halmstadsmålet och gick segrande ur matchen och inkasserade tre poäng.

 

Foto: Björn Wijk

Foto: Björn Wijk

Inför drygt 9500 åskådare bjöd helsingborgarna upp till en god match under den första halvleken. Man skapade en rad chanser men lyckades inte sätta dit dem, den bästa chansen hade Victor Pálsson med en nick på en hörna som tog i ribban.

Det var med viss frustration man gick ut till halvtidsvila utan att vara i ledning. Med så många klara målchanser bör man ha en komfortabel ledning mot sämre motståndare, likt Halmstad. Det är i matcher som denna man SKA ta tre poäng.

Man kom ut med ny energi till den andra halvleken och tidigt i halvleken visade domaren rött kort till Halmstads mittback, Fredrik Liverstam, vilket öppnade upp ännu mer för hemmalaget. Tycker dock utvisningen var väldigt hårt dömd.

Ett par byten gjordes och sist i raden kom nyförvärvet Rade Prica in, denne skulle ha en nyckelroll då han i sitt första anfall ordnade en frispark som vänsterbacken Jere Uronen förvaltade på bästa sätt. Äntligen kom det där målet.

Målet gav hemmalaget luft under vingarna och med en man mer på plan vågade man också spela ut mer än tidigare. Det andra målet skulle också komma och det genom Arnor Smárason som på nytt visade att han borde få starta matcher i HIF.

Matchen slutade 2-0 och gav Helsingborg tre mycket viktiga poäng in på kontot.

Slutresultat: 2-0 (0-0)
Målskyttar: Uronen, Smárason
Startelva: Hansson – Landgren, Helstrup, Pálsson, Uronen – Atakora (64), Mårtensson, Bojanic, Wede (60) – Simovic, Larsson (69)
Avbytare: Pyzdrowski, Johansson, Lindström, Smárason (64), Achinioti-Jönsson, Boateng (60), Prica (69)

bbl_jimmy_fors

1 kommentar

  1. Kanske det var lite av “samla-ihop-till-kort” som låg bakom utvisningen, då jag också tyckte den var hårt dömd (om än ett klart gult kort): i första halvlek dubbelkapningen vid hörnflaggan i hörnet norra/västra läktaren & kapningen på Jordan i andra bakifrån, varav ingen märkligt nog resulterade i kort?!
    Nu tror jag HIF till sist fått in en boll ändå för så pass mycket bättre var man än HBK igår, även om deras keeper gjorde det bra så det kändes ända fram till Jeres förlösande frispark att det var en sådan kväll när bollen bara inte vil in i mål…

1 trackback/pingback

  1. Spelarbetyg HIF – Halmstads BK | | Allt Om HIF |

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*