En liten rapport från Udine, Italien

Vi är nyfikna här oppe i smällkalla Norden. Hur går det nere i Udine, börjat acklimatisera dig och “smälta” in i det italienska än?
– “Det har börjat bra här nere tycker jag. Precis fått min lägenhet efter en månad på hotell. Ganska skönt, hotellivet kan man ganska bra efter 2 veckor. Språket börjar komma, har lektioner 3-4 ggr i veckan tillsammans med andra spelare på arenan.

Fotbollsmässigt då?
– “Fotbollsbiten känns på det hela bra också. Tränade första veckan med primavera för att komma igång. Sen har det varit med A-laget för hela slanten med undantag för ngt enstaka pass.”

Långt ifrån startelvan? Hård konkurrens såklart?
– “Konkurrensen är stenhård, de visste jag när jag kom hit. Spelare som Inler, D´Agostino, Asamoah, Lodi, Sammarco framför sig så är det ju en bit till en startelva, absolut. Samtidigt måste man börja någonstans. Inte många som är färdiga serie A spelare när man är 20 år.
Såg likadant ut när jag blev uppflyttad i HIF med ex antal, med svensk mått mätt, stora namn framför mig.
Det är ju en långsiktig satsning att gå hit och målet är ju såklart att en dag vara ordinare i matchtruppen. Sen om det är om 1 månad eller 1 år. De får man se. TÅLAMOD är det viktiga
!”

Landgren avrundar med frågan om hur det går för vårt HIF så här i inledningen av säsongen…

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*