En kortis – så här dagen före dagen..

En ny utmaning väntar för Emil I Bologna Foto: Samone Klinteberg

Lite smått och gott från HIF-sfären så här i slutet på året…

Emil Krafth har det lite kämpigt i Bologna och enligt Italiensk media innebär detta att den förre HIFaren funderar på ett klubbyte i Januari. Allt för att få mycket speltid och kunna fightas om en landslagplats till sommarens VM.

Enligt uppgifter skall Tyskland ligga nära tillhands där Bundesliga-lagen Augsburg och Köln ska ha visat intresse för att värva försvararen.

***********

Att Surprise och Edwin Gyimah gjort sina sista framträdande i HIF kommer knappast som en nyhet. Båda spelarna återvände till Sydafrika, efter säsongsavslutningen, och har därefter tränat med sina respektive nya klubbar.

För Surprise del innebär det att han, efter åtta år i Europa, hamnar i topplaget Cape Town City. För Gyimah, som siktade på en karriär i Europa, blir det en snabb återkomst till den Sydafrikanska ligan. Han är nämligen klar för mästarlaget Bidvest. Någon dans på rosor lär det dock inte bli då mästarna haft en usel inledning på säsongen och faktiskt ligger på nedflyttningsplats i dagsläget.

*********

När HD intervjuade Ängelholms nya tränare, Alexander Tengryd, för någon vecka sedan så namedroppade han rätt rejält med potentiella värvningar. Med tanke på Tengryds HIF-bakgrund så reagerade jag på att han inte försökt locka med sig några talanger till sin nya klubb. För några dagar sedan kom dock ett besked med råge då en drös HIFare sägs vara aktuella för en övergång.

Det handlar om, de båda överåriga U-19 spelarna, Alexander Engholm och Niklas Svensson som skall provträna med ÄFF. Dessutom ska klubben även testa den förre HIFaren Alexander Zaim. Med andra ord kan det bli en del röd/blå inslag i Ängelholm den kommande säsongen

***********

På tal om U19 så har ni väl inte missat senaste tidens intervjuer med intressanta framtidsmän. Senast fick vi ett snack med Calle Thulin och även Max Mårtensson och Mouhamed Fahs har fått lufta sina tankar gällande sin nuvarande situation och framtiden. Vi har fler intervjuer i pipeline så håll utkik efter nyåret då vi bla träffat Mattias Almeida Sundell och Max Anderberg

*********

Passar på, i och med detta inlägget, att tacka våra läsare för att ni väljer att följa oss i olika sociala medier. Om 2017 var ett mindre lyckat år för HIF så var det betydligt bättre för AOH. Vi har faktiskt aldrig haft fler läsare än vad vi nådde under 2017! Stort tack för det!

Och jag lovar – jag skiftar gärna plats med HIF kommande säsong dvs att de får en topp och AOH en botten! Allt för att klubben ska nå Allsvenska igen. Men, helst av allt, går vi givetvis hand i hand mot framgång…

Jag hoppas även att det framgått tydligt att ni gärna får skicka texter till AOH och att vi, mer än gärna, publicerar gästkrönikor. Enda kravet är att texten skall vara HIF-relaterad och ha ett acceptabelt språkbruk. Kom även gärna med tips och idéer på vad ni vill läsa.

Sen är ju lite avlastning aldrig fel så nya skribenter finns det alltid användning för…

Ha en fantastisk helg och Ett Gott Nytt År!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*