En kopp grön Zoégas

“Vabbar” i eftermiddag. Vinterkräksjukan slår till, även här i kalla Småland. Och vad kan väl passa bättre att koppla av till än en rykande varm kopp av Bosse Nilssons favoritdryck? (Och dessutom lite tid till eftertanke och reflektion.)

Enligt de rapporter man kunnat läsa om gårddagens match (U21) mellan HIF och Halmstad, så gjorde inte Wigan-provspelaren Kupisz bort sig alls, trots att han inte har hunnit träna ens med de övriga grabbarna. Låter i mina öron som om det faktiskt finns en del att plocka där? Tror dessutom att om Erik Edman tipsar om någon, så vet han vad han pratar om. Jag håller tummarna (och tar en slurk kaffe till…)

***

Satt och läste på HIF-sidan “Bakgatan”. (Jo, jag läser faktiskt där också…), och normalt sätt så är det läsvärt och stundtals rolig läsning. Men precis som allting annat, så finns det toppar och dalar. Ett inlägg jag reagerade mot (kände jag mig träffad?) var ett inlägg från en namnlös person, där vederbörande tycker att alla dessa HIF-sidor bara utnyttjar HIF, ja förutom just Bakgatan då förstås. 
“…Jag tror – och börjar även irritera mig något enormt på just detta – att det har med den producerande partens utnyttjande av sina läsare och även dess utnyttjande av HIF. Kanske är det så att jag är gammal i gamet nu och kanske är det så att jag i och med det beter mig som en supportersnobb

(Gammal i gamet? Skribenten är 25…)

Är det det faktum att det finns intresse för HIF som irriterar vederbörande? Det fortsätter… “Det är också där vi på bakgatan kommer in – och jag passar på att be om ursäkt över att jag hyllar oss själva och därmed mig själv för er jantelovsidkare som kan tänka sig ta illa upp – men jag är i alla fall stolt över att vi har lyckats överleva så här länge och samtidigt fortsatt att utvecklas. Jag tror att det till stor del har att göra med att vi varken utnyttjar er, oss själva eller HIF:s varumärke som klubb.”

Ärligt talat så har jag fortfarande ingen aning om var skribenten i detta fallet vill komma, och ännu mindre hänger man med då nästa mening kommer…”Detta vi gör här handlar om vad vi tror är HIF:s bästa och vårat eget bästa”

Kanon, jättebra, lysande och så vidare. Klart man ska göra saker som är det bästa för omgivningen. Men tar man sig inte själv på lite för stort allvar? Inte ens jag (som är så stor i korken, enligt vissa), skriver eller bloggar för att jag tror det är för HIF’s bästa, jag skriver för att jag vill och kan…

ALLA och då menar jag precis alla, som är intresserade av och är engagerade i HIF, vill naturligtvis endast det bästa för föreningen, eller? Så sidor som exempel, Allt Om HIF, HIF1907, E-Zine, utnyttjar bara HIF? I vilket syfte?

Jaja, ni kan läsa resten eller hela här och kanske förklara för mig vad det handlade om sen?

***

Har inte HIF allsvenskan bästa backlinje nu? Andersson, Ekstrand, Nilsson och Edman känns ganska hyfsat va?

***

Jag nämnde det på AOH’s Facebook-sida, och kan ju pusha lite till här! Är du kvinna och brinner för HIF, samt vill och kan skriva, hör av dig till oss! (Vi vill väl inte vara sämre då det gäller jämnställdheten…) 😉

***

32 dagar kvar till avspark. (Och det ska komma mer snö i landet under närmaste veckan…). Blir det någon allsvensk start? Kommer planerna att vara speldugliga?

Ja, svaren på de frågorna och många andra får du framöver!

9 kommentarer

 1. Siterna E-Zine och 1907 ägs ju av mediaförlag och är har därmed kanske främst företagets vinst som huvudintresse. Även vi på AoH har väl anklagats av ett par läsare för att försöka sko oss tex genom att det ett tag fanns banners.

  Däremot är jag 100 % övertygad om att vi som faktiskt skriver på dessa siter brinner för HIF och vill HIF:s bästa. Så även folket på balgatan.

 2. Trist att den här vi och dom-mentaliteten ska finnas. Det där med utnyttjande av HIF måste vara riktat mot deras FL-blogg, för det finns väl knappast någon bloggdel om HIF som i sin verksamhet kostar föreningen mer?

 3. Haha, ja herregud. Det inlägget har jag missat. Nog tolkar även jag det som att han syftar på mig. Förstår inte heller vad han är ute efter och pallar ärligt talat inte kommentera allt.

  HIF1907 “ägs” för övrigt INTE av mediaföretag. Jag är bloggen och just nu finns den på Nyheter24. Jag bestämmer själv vad jag vill göra. Jag kan lägga av idag eller flytta tillbaka till hif1907.se när som helst. En dag är det slut. Svårare än så är det inte.

 4. Har HIF den bästa backlinjen? Frågan är intressant särskilt nu när Edman anslutit. Det finns inget annat än namn och förhoppningar som talar för detta. Väl? Så här långt finns inte mycket som visar att HIF:s backlinje (d v s utan Edman) håller hög nivå. Antalet insläppta mål under förra årets säsong plus årets träningsmatcher vittnar inte om stabilitet i försvars-spelet (som ju innefattar hela laget) och Edman har inte heller han rosat marknaden sedan skadan. Så frågan är väl rätt omöjlig att svara på? Det handlar väl om andra saker som att HIF:s spel totalt sett fungerar och att backlinjen startar bra tillsammans samt att den får kontinuitet. Jag vill se tydligt steg framåt när det gäller Nilsson och Ekstrand. Det är en rimlig förväntan och att någon av dem tydliggörs som ledare. Av Wahlstedt hoppas jag på en hög lägstanivå, inget mer. Edman är oskriven men mitt hopp handlar om att erfarenheten skapar förutsättningar för de yngre att utvecklas samt att han själv vågar spela offensivt för det är ett anfallsvapen som stavas modern fotboll.

 5. @ Matjord
  Både Joel och Marcus har tagit ett steg framåt i utvecklingen. Christoffer och Erik på kanterna ger rutin och mer spelförståelse. Så frågan om HIF’s försvarslinje är bättre i år känns därmed besvarad?

  OM det är allsvenskans bästa försvarslinje? Ja den frågan får vi ju inte facit på förrän då säsongen avslutas, men onekligen ser det ju mer lovande ut än på länge…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*