En glädjens dag…

..hade det kunnat vara om man tänker på Rasmus Jönssons eleganta framspelning till 1-0. Eller Pär Hanssons fenomenala räddningar i första matchminuten. Eller på det sprudlande spel som båda lagen bjöd upp till under 30 minuter. Eller de 6 poängen som HIF nu har (?) ner till MFF i tabellen.

Men det är ingen glädjens dag-det är en sorgens dag-för HIF-för MFF-båda lagens supportrar, Skånsk och Svensk fotboll.

Sällan har så få människor kunnat förstöra för så många andra.

Det är lätt att peka finger mot MFF-klacken och säga att allt är deras fel. Men så är det inte-det är en handfull idioter som gömmer sig klackens fel. Skyll på dem! Peka ut dem! Ange dem!

En liknande skock idioter-gömmer sig även i HIF´s klack men det verkar som den stora massan seriösa HIF supportar håller dem i schack, även om det brändes av en del bengaler innan matchen som försenade matchstarten-i båda klackarna. Så även HIF supportrarna har en del att jobba med för det kommer att kosta HIF pengar – Vi är som bekant inte världens rikaste klubb.

Sen måstre man ju ifrågasätta Malmös publikvärdar och ordningsvakter, det var inte precis Usain Bolt som sprang fram till Pär Hansson och attackerade honom, Marcus Holgersson såg honom tidigt och försökte verbalt mota bort honom utan effekt och när han attackerade Pär Hansson var det Peter Larsson och Erik Wahlstedt som först brottade ner honom. Sen kom det en svärm med neonvästar…

På TV bilderna så bör det inte vara så svårt att känna igen idioten och han är väl i polisens förvar nu-det ska han vara tacksam för då jag inte tror att den stora massan i MFF klacken uppskattade hans tilltag. Bor han i Malmö är det nog dags att leta upp flyttkartongerna.

Man skulle kunna vara skadeglad för att MFF förmodligen kommer att förlora matchen med 3-0, HIF befäster sin serieledning, dryga böter för MFF och förmodligen minskade inkomster i framtiden som spel inför tomma läktare skulle kunna innebära.

Men idag lider jag med MFF och alla deras riktiga supportar-segern, poängen och serieledningen glädjer inte mig idag.

1 kommentar

  1. Ska man se någon förklaring till att killen kunde ta sig ända vägen fram till Pär var väl att till skillnad från den “fulle dansken” så sprang han inte in utan gick med bestämda steg – tror detta kan konfunderat vakterna för en stund så han på så sätt hann fram för någon (tror det var MFF:s ordförande) sa att han trodde det var en ur läkarpersonalen men då borde han å andra sidan haft något mer än en Addidasjacka på sig…

    Visst är fotbollen i stort förlorare men även MFF som länge hävdat att “vi inte har sådant pack i klacken” måste börja inse att dessa idioter som tar stora folksamlingar som en ursäkt att gå loss finns överallt – och förstås i HIF också med vår historia av pilkastare, rasister (Frontline) m.fl. så man kan ju tycka att någon i MFF:s klack när de såg vad killen höll på med försökt hindra han att ta sig ut på plan även om vakterna måste ta på sig största skulden då någon publikvärd ju ska ha ögonen på klacken & inte matchen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*