En epok är över och en ny tar vid

Det var inte utan en viss skepsis jag idag mottog ryktet om att Sten-Inge Fredin lite senare på dagen skulle avgå från posten som ordförande, men kanske inte helt överraskande trots allt.

Enligt en artikel i Helsingborgs dagblad grundar sig avhoppet i meningsskiljaktig-heter mellan Sten-Inge och övriga styrelsemedlemmar, gällande det ekonomiska. Att Sten-Inge Fredin inte alltid haft samma syn som övriga styrelsemedlemmar har vi under åren blivit varse om och avhoppen har varit flera. Denna gång tycks utgången ha blivit annorlunda och jag kan inte låta bli att spekulera i vad som slutligen gjorde att bägaren rann över.

Har nuvarande styrelsemedlemmar stått upp gemensamt på ett annat sätt än övriga gjort tidigare. Har hans egna bolags utveckling den senaste tiden haft någon effekt i hans beslut. Slutade han tro på lösningen eller blev den eviga kritiken mot honom som person till slut för mycket och sådan att han inte längre kände någon glädje i vad han höll på med.

När vi tittar tillbaka i historieböckerna om några år så kommer vi att minnas vår forne ordförande som den som tillträdde vid den sämsta tidpunkten i klubbens historia, samt ställdes inför en uppgift vi inte ens skulle önskat en ljusblå vän(?) Oavsett, för tiden som varit och insatsen som givits – Tack.

Från att ha legat traumatiserad i HIF-koma en längre tid nu så känns det ändå skönt att kunna blicka framåt. Det har inom supporterkretsar länge funnits hopp om förändring och jag hoppas innerligen att medlemmarna nu tar sitt ansvar och sluter upp på årsmötet.

Enligt Aftonbladet så blir det Lars Öijer som tar över ordförandeskapet, i varje fall fram till nästa ordinarie årsmöte. Lite ironiskt kan tyckas då det under senare år ryktats om att han skall dra sig tillbaka och frågan är om dagens händelse kommer att påverka eventuella framtidsbeslut.

Enligt obekräftade källor tycks de hetaste kandidaterna till att ta över ordförandeposten vara: Anders Williamsson (nuvarande styrelsemedlem), Bo Henriksson (fd styrelsemedlem), samt Kjell Jakobsson (fd operativ chef).

En sak är klart i alla fall… det är ingen lätt uppgift som väntar

1 kommentar

  1. Det var ett positivt besked att Fredin äntligen avgår. Han har inte gjort sig känd som en smidig ordförande i HIF utan skapat ett flertal kontroverser som fått konsekvenser ner i organisationen och ut på planen. HIF behöver en mindre självcentrerad person som ordförnde och styrelsen behöver stabilitet, lugn och långsiktighet. Förhoppningsvis öppnar detta för nya sponsorer, ny tillförsikt och en hoppfullhet som ju varit begränsad sedan tillsättningen av Conny Karlsson men han lär vi väl få leva med ett tag?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*