En eldsjäl på jakt efter HIFare

Med ca 120 A-lagsmatcher I HIF och som ansvarig för klubbens veteranlag så är ett möte med Peter Krantz aldrig tråkigt. Nu jagar han nya medlemmar till sin kamratförening HIFarna

Peter Krantz har egentligen alltid varit verksam i HIF. Kom till klubben som 10-åring och som A-lagspelare huserade han i backlinjen under ett antal säsonger på 70-talet. Sedan 20-talet år är han, och kompisen Bert Olsson, dessutom ansvariga för klubbens veteranlag som varje år spelar uppvisningsmatcher runt om i landet.

Lägg därtill hans engagemang i Mjölkkossan och HIF-vännerna så förstår ni att det handlar om en man med ett stort hjärta för Helsingborgs IF. Sedan 2014 håller dessutom Peter Krantz på med ytterligare ett projekt nämligen den ideella kamratföreningen HIFarna.

För att få ett exklusivt medlemskap i föreningen krävs antingen att man spelat A-lagsfotboll i klubben eller varit engagerad runt seniorfotbollen i HIF på något sätt. På medlemslistan hittar vi namn som Martin Pringle, Ulrik och Jesper Jansson, Michael Hansson, Lars-Erik Ahlberg, Andreas Jakobsson för att bara nämna några.

Henrik Larsson, Urban Stoltz och Swiss är några av de spelare som brukar ställa upp för HIFs veteranlag

Sammanlagt är man ett 60-tal anslutna men det finns fortfarande en hel drös HIFare som är berättigade ett medlemskap och som Peter gärna ser i vårt veteranlag framöver. Eller som Peter Krantz själv uttrycker det “Det behövs föryngras i truppen”

Under vårt samtal kommer Den förre försvaren ofta in på ord som kultbärare och ambassadörer för klubben. Det märks verkligen att han brinner för klubben och behovet av att föra HIFs historia vidare via bla forna spelare.

Har du själv en bakgrund i vårt A-lag och vill få möjligheten att ingå i en exklusiv skara av gamla lagkamrater och ledare så går det bra att höra av sig till Peter,eller undertecknad, för mer information på följande mailadresser:

peterkrantz@comhem.se alt kontakt@alltomhif.se

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*