EMkollen: Sverige- England

Sista matchen i andra omgångens gruppspel är den som spelas som kvällsmatch i kväll mellan Sverige och England.

Något av ett klassikermöte där Sverige allt som oftast tar med sig minst ena poängen. Matchen har ungefär samma betydelse som den sista gruppspelsmatchen 1992. En match som Sverige vann med 2-1 efter mål av Janne Eriksson och Tomas Brolin. En repris i kväll men med Granqvist och Elmander som målskyttar? Det är definitivt möjligt. Kan bara konstatera att England långtifrån imponerade mot ett blekt Frankrike. Fast å andra sidan om  England inte imponerade i den matchen så vilken status ska man sätta på den svenska, nej jag kan inte ens skriva insatsen.

Trots detta, vi måste vinna, precis som mot Holland i avslutningsmatchen i kvalspelet. Det finns alla möjligheter att det blir seger i kväll.

Mitt tips: Sverige- England 2-1.

HIF-kopplingarna:

England: Roland Nilsson var i England i ett par omgångar. Sista sejouren var enligt uppgift ett stort svek mot HIF. Rolle hade lagt skorna på hyllan och skulle bli sportchef i HIF. I England hade Coventry problem och önskade Rolle som tränare. När Rolle fick detta erbjudande ville han naturligtvis ta det. Fast det var ett problem. HIF ägde spelarlicensen och Rolle tyckte väl att Coventry inte skulle behöva lösa ut den så han garanterade att han inte skulle spela och HIF ville inte stå i vägen för Rolles tränarkarriär och en chans i England kan vara once-in-a-lifetime. Då Rolle garanterat att han inte skulle spela så släppte HIF spelarlicensen utan ersättning. Det där löftet var det inte så mycket med, skulle det visa sig senare.

Sverige: Janne Eriksson som gjorde succé i landslaget i EM 1992 (två mål) har faktiskt också spelat i HIF. Och han var bra. Riktigt bra. På sina 28 allsvenska matcher (dvs samtliga 1996) gjorde Eriksson 3 mål. Efter året i HIF klev han ut i Europalivet igen och gjorde två säsongen i Sunderland.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*