Eldin Karisik vill tillbaka till Sverige och Allsvenskan

Mittfältaren Eldin Karisik har tröttnat på att spela med Viborg i den danska andraligan, Viasat-divisionen. Nu vill han hem till Sverige och hoppas på att få chansen i en allsvensk klubb till sommaren, då han kan gå som bosman.


Eldin minns sin senaste tid i HIF som en väldigt bra period. Han kom dit som 12-13 åring och tog sig upp till A-laget. Ett A- lag som han gärna skulle vilja spela för.
  

– Absolut, det skulle jag vilja. Jag har ju spelat där i många år och det har funkat fint. Jag har min familj som bor i Helsingborg och HIF är en bra klubb som är med i toppen hela tiden. Det hade passat på alla sätt om jag hade fått spela i HIF.   

Men Eldin är skeptisk till en comeback i HIF.

– Jag tror inte att HIF är intresserade. Jag har inte haft någon kontakt sedan jag lämnade HIF. HIF har ju bra mittfältare idag, så jag tror inte det är något alternativ.

Viborg hade åkt ner till danska andraligan, Viasat- divisionen, säsongen innan Eldin kom till klubben. Där har Viborg blivit kvar sedan dess. Det har gjort att Eldins tid i Viborg inte motsvarat hans förväntningar.

– Det har inte varit så som jag tänkt mig. Nu är det tredje säsongen sen jag kom från IFK Göteborg och vi har spelat i divisionen som motsvarar Superettan, Viasat-divisionen, som den heter här i Danmark. Det var tänkt att vi skulle ha tagit oss tillbaka direkt  till SAS- ligan efter första säsongen, men vi har inte lyckats med det. Jag hade hoppats på mer, säger Eldin och det är bland annat därför som han vill lämna Viborg:

– Jag har inte kommit dit där jag vill. Jag vill inte spela i andraligan i Danmark. Då vill jag och min fru hellre flytta hem till Sverige. Vi ska få nu andra barnet och då vill man ju vara med familjen där i Sverige. Vi vill ha familjen närmare oss.

Dock har det tidigare funnits erbjudanden från klubbar i den danska högstaligan, SAS- ligan, men Viborg har inte kunnat kommit överens med någon.

– Det har varit några lag som har varit och snackat med Viborg.Viborg har velat släppa mig, men ekonomiskt har de inte kunnat komma överens, så jag har blivit kvar i Viborg.  

Eldin har inte sett över om det skulle kunna finnas någon SAS-ligaklubb som är intresserad av honom, nu när han kan gå som bosman till sommaren. Anledningen är att han vill tillbaka till Allsvenskan.

–  Jag hoppas att det kan sluta med att jag kan hitta en allsvensk klubb.  Det siktar jag på, så får vi se.

Avslutningsvis vill Eldin dela med sig av sina tankegångar kring HIF:s chanser i den kommande säsongen av Allsvenskan.

– HIF kom ju tvåa förra säsongen och jag tror inte att de kommer sämre än tvåa i år.  

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*